Hamiltons overstap verbaasde Vettel: 'Zelfs zo dat ik het niet geloofde' Formule 1
Formule 1

Hamiltons overstap verbaasde Vettel: 'Zelfs zo dat ik het niet geloofde'

Hamiltons overstap verbaasde Vettel: 'Zelfs zo dat ik het niet geloofde'

Sebastian Vettel was zo verbaasd door de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari dat hij eerst dacht dat het niet waar was. De viervoudig wereldkampioen denkt dat het even wennen gaat zijn voor Hamilton, maar denkt ook dat de Brit het wel aankan. Vettel heeft nog steeds goed contact met Hamilton, en ook met Toto Wolff, maar een comeback staat voorlopig niet op de planning.

Vettel staat na zijn Hypercar-test bij Porsche vanzelfsprekend in de schijnwerpers. De viervoudig wereldkampioen zat weer achter het stuur van een racewagen, dus draaide de geruchtenmolen overuren om te weten te komen wat het betekende en of hij een comeback in de racewereld zou maken. De Duitser temperde echter de verwachtingen van de fans, al heeft hij nog steeds goed contact met een aantal coureurs en teambazen van de huidige grid. De overstap van Hamilton naar Ferrari is hem dan ook niet ontgaan. 'Natuurlijk heb ik dat opgemerkt', zegt Vettel in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports.

'Ik was eerst heel sceptisch, want ik dacht dat het niet waar was', geeft de Duitser aan. 'Maar toen bleek het toch zo te zijn, en ik ben heel blij voor hem. Ik heb hem daarna een berichtje gestuurd en we hebben nog steeds contact', vervolgt de voormalig F1-coureur uit Heppenheim. 'Hij gaat al heel lang mee, heeft veel ervaring en meer successen geboekt dan elke andere Formule 1-coureur. De overgang naar een nieuw team is altijd lastig, met name aan het begin. De mensen die je al jaren kent, zijn er niet meer. Je moet dan wennen aan nieuwe omgeving, maar hij zal dat aankunnen.'

Hamiltons overstap geen invloed op Vettel

Nu Hamilton aan het einde van het jaar vertrekt naar Ferrari komt er een zitje vrij bij Mercedes. Volgens de geruchten staat Vettel ook op het lijstje van Wolff om het zitje van de zevenvoudig wereldkampioen op te vullen. 'Ik heb met meerderen wel contact, zo ook met Toto, maar we hebben het niet specifiek gehad over wat de toekomst zou kunnen brengen', legt Vettel uit. 'Toen ik stopte zei ik dat ik niet wist wat me te wachten stond en ik het op dat moment de juiste keuze vond. Ik weet niet of er nog een stap volgt, ik denk het op dit moment niet. Ik ben niet meer de jongste, maar als je kijkt naar andere coureurs heb ik theoretisch gezien nog genoeg tijd. Dat is dus niet wat me ervan zou weerhouden, maar het is momenteel niet het belangrijkste onderwerp.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws