Zonder pitstopproblemen haalt Stake regelmatig punten: 'We hebben de pace' Formule 1
Formule 1

Zonder pitstopproblemen haalt Stake regelmatig punten: 'We hebben de pace'

Zonder pitstopproblemen haalt Stake regelmatig punten: 'We hebben de pace'

Stake F1 team kijkt het Formule 1-seizoen, ondanks de slechte start en voorlopig zonder punten, positief tegemoet. Alessandro Alunni Bravi gaat ervan uit dat het team niet lang in dit dal zal blijven zitten. ‘We hebben de pace’, zegt hij tegen Motorsport-Total.com.

De Italiaan verwacht de C44 snel genoeg zal zijn om uiteindelijk wat WK-punten binnen te halen. ‘We zouden ons meer zorgen maken als we de pace niet hadden’, geeft hij aan. ‘Maar we hebben de pace en dat heeft de race in Australië bevestigd.’ Het team blijft niet in de teleurstelling hangen en besluit te focussen op de positieve punten, waaronder dus die pace. ‘We moeten met vertrouwen vooruit kijken’, zegt Alunni Bravi.

Valtteri Bottas had de mogelijkheid punten te halen in zijn tweede thuisland. De Fin startte op plek 12 en wist zich naar voren te rijden tot hij op P10 lag, vlak achter Fernando Alonso. Een rampzalige pitstop gooide echter roet in het eten voor de coureur van Stake. Voor de derde keer in drie races mislukte een pitstop bij de Zwitserse renstal en zo verloor Bottas kostbare seconden. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een veertiende plek.

Zonder pitstopproblemen zou Stake regelmatig punten halen

Alunni Bravi weet uiteraard dat het een duur foutje was, maar denkt vooral in oplossingen. ‘Zodra we het pitstopprobleem hebben opgelost, en dat gaan we zo snel mogelijk doen, dan zullen we weer kansen hebben om punten te halen’, geeft hij aan. Aan de auto zelf zou het niet moeten liggen. ‘Het niveau dat onze auto liet zien is voldoende, daarmee zouden we elke race punten moeten kunnen halen’, concludeert hij optimistisch.

Stake neemt in elk geval mee uit Australië dat de nieuwe voorvleugel van de C44 het prima doet. ‘We hebben ons zowel in de kwalificatie als in de race verbetert’, verklaart Alunni Bravi. ‘De balans in de bolide is gewoon goed.’ Bovendien zou het team in Japan alweer met een update komen, maar wat er precies gaat gebeuren houdt de Italiaan nog even stil. Dit wordt overigens al de derde update in vier races, dus Stake zet flink door. ‘De pitstops zijn het grootste probleem, dat moeten we op zien te lossen’, benadrukt Alunni Bravi nog maar eens. ‘Verder speelt het geen rol wat de bolide kan.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws