Komatsu blijft kritisch: 'We hadden één ding beter kunnen doen' Formule 1
Formule 1

Komatsu blijft kritisch: 'We hadden één ding beter kunnen doen'

Komatsu blijft kritisch: 'We hadden één ding beter kunnen doen'

Ayao Komatsu was uiteraard erg blij met de punten die zijn coureurs binnenhaalden in de Grand Prix van Australië, nadat Nico Hulkenberg dankzij goed teamwerk in Saoedi-Arabië ook al een punt wist te pakken. Toch gelooft de teambaas van Haas dat er nog meer aan zit te komen voor het team. ‘Onze raceoperatie was niet perfect’, wordt hij geciteerd door Formula1.com.

Na een tiende plek voor Hülkenberg in Jeddah, kwamen hij en teamgenoot Kevin Magnussen als negende en tiende over de finish in Melbourne. Een goede prestatie, ziet ook teambaas Komatsu. ‘Het is geweldig’, glundert hij. ‘Twee races op rij zelfs. In de kwalificatie zag je hoe we worstelden, maar we wisten dat we goede race pace hadden’, geeft de Japanner aan. De goede race pace dit seizoen kwam als een verrassing voor de coureurs, want de bolide waar ze in 2023 in rondreden was juist sterker in de kwalificatie en viel tegen tijdens de race.

Haas laat tot dusver een sterk staaltje teamwerk zien, zowel op als naast de baan. ‘Het was een teamprestatie’, meent de teambaas. ‘De twee pitstops zaten erg dicht op elkaar en de jongens deden geweldig werk om beide coureurs voor de concurrentie weer de pitstraat uit te krijgen.’ De Japanner is maar wat trots op zijn coureurs en de pitcrew. ‘Een geweldige teamprestatie en ik had niet blijer kunnen zijn.’

Vreugde heerst bij Haas, maar het was niet perfect

Komatsu ziet nog wel ruimte voor verbetering. De pitstops zelf gingen namelijk goed, maar de timing had zeker beter gekund. De keuze Magnussen vroeg naar binnen te halen hielp zijn race niet en bleek tevergeefs. 'Onze raceoperatie was niet helemaal perfect, als ik eerlijk moet zijn’, zegt de teambaas. ‘We hadden één ding beter kunnen doen.’ De Deen werd gevraagd aan de kant te gaan voor zijn Duitse teamgenoot omdat ze net als in Jeddah verschillende strategieën hadden. Hülkenberg ging uiteindelijk naar binnen tijdens de Virtual Safety Car.

De teambaas steekt de hand in eigen boezem wat betreft dat voorval. ‘Kevins vroege pitstop was niet juist’, geeft hij toe. ‘Het gebeurde in Bahrein ook al. We kunnen niet zulke fouten blijven maken.’ De Amerikaanse renstal gaat dus met een dubbel gevoel naar Suzuka. Toch overheerst vooralsnog wel de vreugde dat na een teleurstellend 2023-seizoen, het 2024-seizoen goed begint. ‘Deze jongens werken altijd hard’, benadrukt Komatsu. ‘Ik ben enorm blij voor het hele team.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws