Zus Victoria had waarschijnlijk evenveel talent als Max: 'Maar ze wilde het gewoon niet genoeg' Formule 1
Formule 1

Zus Victoria had waarschijnlijk evenveel talent als Max: 'Maar ze wilde het gewoon niet genoeg'

Zus Victoria had waarschijnlijk evenveel talent als Max: 'Maar ze wilde het gewoon niet genoeg'

Max Verstappen wordt door velen als één van de allerbeste F1-coureurs uit de geschiedenis van de sport beschouwd. Ook van zijn zus Victoria is bekend dat ze een aardig potje kan sturen en volgens de tweevoudig wereldkampioen beschikt Victoria misschien wel over hetzelfde talent. De Nederlander legt in een exclusief interview met RaceFans uit waarom hij wel een carrière in de autosport heeft en zijn zus niet.

Dat Verstappen tot de allergrootsten van de autosport wordt gerekend is niet in de laatste plaats te danken aan de begeleiding van vader Jos Verstappen. De harde leerschool van zijn vader gecombineerd met de raceachtergrond van zowel Jos als moeder Sophie Kumpen, heeft hem mede gevormd tot de succesvolle coureur die hij nu is. Verstappen breekt record na record en kan een derde wereldtitel nog nauwelijks ontgaan. Zus Victoria kreeg dezelfde aandacht. Ze is volgens haar broer mogelijk net zo getalenteerd als hijzelf, maar de motivatie ontbrak.

'Ik denk dat ze veel potentie had. Er waren een momenten waarop mijn vader twee dagen besteedde aan het voorbereiden, zoals hij bij mij zou doen. Hij zorgde er dan voor dat alles perfect was voor haar om te rijden. Dan reed ze zo'n twintig ronden en dan zei ze: dat was het voor mij voor vandaag. En dan raakte mijn vader behoorlijk geïrriteerd', vertelt Verstappen in een interview met RaceFans.

Victoria waarschijnlijk net zo getalenteerd als Max

Victoria koos echter een ander pad: ze is inmiddels moeder van twee kinderen en heeft een eigen kledinglijn. Volgens de tweevoudig wereldkampioen had zijn zus echter ver kunnen komen in de autosport als ze dat had gewild. 'Ik denk dat mijn zus waarschijnlijk evenveel talent had als ik toen ik klein was, maar ze wilde het gewoon niet genoeg. Ze vond het leuk, maar niet genoeg om ervoor te vechten, fit te zijn, er klaar voor te zijn. Dat is prima, zolang je je dat maar beseft.'

'Mijn vader was sowieso vooral op mij gericht', vervolgt Verstappen zijn verhaal. 'Maar als je het echt had gewild en er echt voor wilde vechten, zelfs als jouw vader niet helemaal op jou gefocust is, dan had je het kunnen realiseren. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat mijn vader ook voor haar alles op alles zou hebben gezet. Maar mijn vader voelde het niet, ze wilde het niet genoeg', aldus de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws