De Vries onzeker of Formule 1 nog mogelijk is: 'Realistisch en gefocust op heden' Formule E
Formule E

De Vries onzeker of Formule 1 nog mogelijk is: 'Realistisch en gefocust op heden'

De Vries onzeker of Formule 1 nog mogelijk is: 'Realistisch en gefocust op heden'

Nyck de Vries heeft zich tijdens de persconferentie voorafgaand aan het prijzengala van de FIA uitgelaten over zijn seizoen en de kansen die hij heeft om in de Formule 1 te geraken nadat dit voor komend seizoen niet is gelukt. De Fries won het Formule E kampioenschap afgelopen seizoen en is daarom net als Max Verstappen aanwezig bij het gala.

De Nederlandse coureur begint met een terugblik op zijn afgelopen seizoen. 'Ons seizoen is op en neer gegaan. Het systeem van de Formule E werkte tot dit seizoen omdat de gaten toen groter waren tussen de teams. Nu zat iedereen dicht op elkaar en werd je zwaar bestraft wanneer je hoog stond in het wereldkampioenschap', zo hint hij naar de manier waarop er wordt gekwalificeerd in de competitie.

De Vries was dan ook bang dat hij en zijn team te vroeg aan de leiding van de WK-stand kwamen, maar wist uiteindelijk toch de titel binnen te slepen. 'We startten te vroeg met pieken, maar niemand had een scenario zoals dat zich voordeed in Berlijn kunnen schrijven. Ik durf te zeggen dat we de terechte kampioen zijn. We hebben het grootste gedeelte aan de leiding gelegen en hebben altijd op de bovenste plaatsen van de stand gestaan.'

Toekomst in Formule 1?

De Fries wordt vanzelfsprekend ook naar een mogelijke toekomst in de Formule 1 gevraagd, nadat hij afgelopen seizoen dichtbij leek. De vraag kwam dan ook of zijn band met Mercedes hem in de weg zou zitten. 'Ik ben enorm trots om Mercedes te representeren, we zijn als een grote familie.Het volgende jaar zal er hetzelfde uitzien als het afgelopen jaar, maar wat er in de toekomst gaat gebeuren weet ik niet.'

'Ik ben realistisch en gefocust op heden en ik heb geleerd dat dingen snel veranderen. Ik word bekeken op mijn prestaties, dus als ik doorga met wat ik heb gedaan dan komen er vanzelf nieuwe mogelijkheden. De tijd zal het leren, maa ik ben blij met wat ik nu doe, de combinatie van Formule E en het lange afstand racen bevalt me goed en vind ik erg leuk om te doen', zo blijft hij enigszins op de vlakte over zijn toekomst in de F1.

Komend seizoen Formule E

Hoewel de Fries zich niet altijd even positief heeft uitgelaten over het kwalificatieformat van de Formule E, denkt hij toch dat de competitie een succes kan worden. De Formule E heeft alle ingrediënten om op lange termijn succesvol te zijn en een vooraanstaande competitie te zijn', zo stelt hij, om af te sluiten door te stellen dat hij gemotiveerd is om nog een seizoen Formule E te rijden, en hij hoopt op een eerlijke manier van vechten voor het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws