Verstappen enorm gelukkig bij Red Bull: 'Voelt als een familie' Formule 1
Formule 1

Verstappen enorm gelukkig bij Red Bull: 'Voelt als een familie'

Verstappen enorm gelukkig bij Red Bull: 'Voelt als een familie'

Max Verstappen heeft op de persconferentie voorafgaand aan het prijzengala van de FIA teruggekeken naar het afgelopen seizoen. De afgelopen dagen zijn zwaar geweest voor hem, maar op een leuke manier. Hij stelt enorm gelukkig te zijn bij Red Bull en dat het team voor hem echt aanvoelt als familie.

De eerste vraag die hij op zich afgevuurd kreeg was hoe het voelt om aangesproken te worden als wereldkampioen van de Formule 1. 'Goed natuurlijk. Het is voor mij vooral de weg er naartoe die mij veel doet. Wanneer je het behaalt denk je aan de jaren en uren die er naartoe hebben geleid. Het is geweldig dat we dit hebben bereikt, het was een lang en moeilijk seizoen.

'Ik heb slaap nodig na deze week. Ik heb een drankje teveel genomen op zondag en toen ik wakker werd op maandag had ik het idee dat ik vrij was, maar ik moest nog vier uur filmen', aldus Verstappen, die ook gevraagd werd naar wat hij zijn eerste gedachte was toen hij wakker werd op maandag. 'Waarschijnlijk scheldwoorden vanwege de hoofdpijn', zo voegt de Nederlander toe met een knipoog.

Het afgelopen jaar was leuk, maar ook zwaar omdat ik het hele jaar perfect moest zijn. Aan het eind kwam dan ook alles van het jaar eruit', zo hint hij naar zijn emoties nadat hij over de finish kwam op de zondag in Abu Dhabi. Ook het zien van de mensen in de fabriek deed de Nederlander veel. 'Het is ons doel geweest toen ik bij het team kwam, dus het was leuk alle blije gezichten te zien. Maar ook de speech en de clip van het seizoen waren geweldig.'

Team voelt als familie

Ik probeerde te genieten van het moment want ik weet niet hoe vaak dat nog gebeurt, al hoop ik vaak natuurlijk.' Na afloop van de race stelde Verstappen dan ook dat hij nog lang bij dit team wil blijven. 'Het voelt als een familie. Je hoorde via mijn radio dat ik vroeg om nog lang te mogen blijven. Ik kan mezelf zijn en we hebben het leuk met elkaar. Het gaat niet alleen om de prestatie, maar je moet het ook leuk hebben met elkaar', zo vind de Red Bull-coureur.

'Ook de relatie met Honda is geweldig geweest. We waren al emotioneel na eerste onze eerste overwinning samen. Zij geven nooit op en je kunt de vooruitgang zien door de jaren heen. Het is heel goed om te zien dat ze de motor een jaar naar voren haalden, zonder die motor hadden we hier niet eens gezeten. Het was geweldig om met ze hebben kunnen werken', zo toont hij zich gelukkig met de samenwerking die het team heeft gehad met het Japanse bedrijf.

Neutraal gebleven tijdens seizoen

Gevraagd naar wanneer de Nederlander het gevoel kreeg dat hij daadwerkelijk kon winnen, zei hij neutraal te zijn gebleven door het seizoen heen. 'Ik bleef neutraal voorafgaand aan het seizoen, want ik weet niet wat de anderen doen, maar het was positief dat ik een goede balans had. Ook tijdens de eerste grand prix voelde het goed en zag het er prima uit, maar dacht ik dat het nog aan de baan kon liggen, dat gebeurt soms.'

'Ik probeerde dus neutraal te blijven. Het was sowieso moeilijk om op een bepaald moment echt te kunnen denken wat er zou gebeuren, want het wisselde heel erg. Dan lag ik aan de leiding, dan werd ik weer tweede. Ik kon elk weekend winnen of tweede worden, het zat vooral in de details. Je kunt dit seizoen uiteindelijk niet beter schrijven, het was geweldig', zo geeft hij aan ook te hebben genoten van het enorm spannende seizoen.

Niet veranderen na titel

De Nederlander denkt niet dat de titel hem een ander persoon gaat maken, al kan het hem wel helpen als coureur in de toekomst. 'Het verandert mij niet. Ik blijf dezelfde gast, breng dezelfde tijd met familie door, woon op dezelfde plaats, ik ben niet anders. Alleen zal het iets relaxter zijn omdat ik alles wat ik kan bereiken in F1 bereikt heb. Ik moet gewoon blijven doen wat ik heb gedaan en probeer natuurlijk altijd beter te worden, dat zou elke coureur moeten doen.'

Hamilton favoriet voor titel in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws