Van Kalmthout klein beetje teleurgesteld na mislopen pole Indy 500: 'Scheelt een zuchtje wind' IndyCar
IndyCar

Van Kalmthout klein beetje teleurgesteld na mislopen pole Indy 500: 'Scheelt een zuchtje wind'

Van Kalmthout klein beetje teleurgesteld na mislopen pole Indy 500: 'Scheelt een zuchtje wind'

Rinus van Kalmthout mag de Indy 500 aanvangen vanaf de tweede startplek. De coureur van Ed Carpenter Racing moet alleen Alex Palou voor zich dulden en het verschil tussen beide rijders was minimaal. Stiekem is Van Kalmthout een klein beetje teleurgesteld dat zijn ronde niet goed genoeg was voor poleposition, maar verder is de coureur vol trots. Zeker gezien het feit dat hij niet had verwacht om voor de eerste startplek te strijden.

Tijdens de kwalificatie voor de Indy 500 is Van Kalmthout vaak snel gebleken. In 2020 mocht de coureur vanaf de vierde plek beginnen en in zowel 2021 als 2022 begon de Nederlander vanaf de derde plek. Dit jaar doet Van Kalmthout het weer wat beter, maar hij moet dus wel Palou voor zich dulden. Met een goede openingsronde van gemiddeld 235,019 mijlen per uur (378,226 kilometer per uur) vloog Van Kalmthout richting de topposities. Over vier kwalificatieronden noteerde de rijder een gemiddelde van 234,211 mph (376,926 kph).

Het was echter niet genoeg voor poleposition. Het scheelde ook maar een fractie, want Palou was slechts vier duizendsten sneller. 'Ik was zo ontzettend dicht bij de poleposition voor de Indianapolis 500 en baal er stiekem wel van dat Palou een paar duizendsten sneller was, maar ik heb alles gegeven en ben ontzettend blij met andermaal een front row-startplaats', zegt Van Kalmthout in een persbericht. 'Het scheelt een zuchtje wind of ik sta hier vandaag eerste, maar onder de streep ben ik trots.'

Van Kalmthout: 'Had niet het idee dat ik de poleronde zou kunnen rijden'

Het weekend verliep niet volledig positief voor de IndyCar-coureur. Zijn auto kampte tijdens de training nog met een motorprobleem, maar het team wist het probleem op te lossen. 'Laten we eerlijk zijn: heel veel beter dan dit, kan het niet. Ik zal eerlijk vertellen dat ik vanochtend niet opstond met het idee dat ik de poleronde zou kunnen rijden. Ganassi en McLaren waren immers met vier wagens vertegenwoordigd in de Fast Twelve, terwijl ik er alleen voor stond', aldus Van Kalmthout.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws