Verstappen benieuwd naar Red Bull in de regen: 'Vandaag wordt een belangrijke dag' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen benieuwd naar Red Bull in de regen: 'Vandaag wordt een belangrijke dag'

Verstappen benieuwd naar Red Bull in de regen: 'Vandaag wordt een belangrijke dag'

Max Verstappen is benieuwd naar hoe de Red Bull Racing RB18 het doet in de regen. De Nederlander gaat een Grand Prix-weekend in Italië tegemoet met bewolking en buien, wat betekent dat de F1-coureurs voor een uitdaging komen te staan die ze tot nu toe nog niet gehad hebben met de 2022-bolides. Ook hoopt Verstappen dat zijn team stappen gezet heeft met de betrouwbaarheid van de auto.

Eenmaal aangeschoven bij de persconferentie werd de Formule 1-coureurs gevraagd wat ze verwachten van het aankomende Grand Prix-weekend. 'Ik kwam voor wat zon, eigenlijk!', zo opende de Red Bull-coureur goedgehumeurd volgens onder meer Formule1.nl. 'Ik heb met de auto nog niet in de regen gereden, dus vandaag wordt een belangrijke dag.'

Red Bull moet zich herpakken na twee DNFs in de eerste drie races van 2022. Ook in Australië begaf de bolide van Verstappen het voortijdig wegens problemen met het brandstofsysteem. 'Het team heeft hard gewerkt aan de betrouwbaarheid van de auto. We zijn tot nu toe steeds competitief geweest, maar je moet wel finishen. Eens kijken hoe het hier gaat', wil de Limburger er over kwijt.

Verstappen niet tevreden over wijzigingen F1-schema

Om de coureurs een dag te besparen besloot de F1 om voor 2022 de persconferenties naar vrijdag te verplaatsen. Verstappen is er niet over te spreken: 'Ik ben verbaasd over het feit dat de persconferentie op vrijdagochtend plaatsvindt. Op donderdag hebben we nu veel interviews, maar nu staat de persconferentie op de agenda voor vrijdag, wat de vrijdag nog drukker maakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws