Verstappen bijt van zich af: 'Wil iedereen uitnodigen om te proberen sneller te gaan in de Red Bull' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen bijt van zich af: 'Wil iedereen uitnodigen om te proberen sneller te gaan in de Red Bull'

Verstappen bijt van zich af: 'Wil iedereen uitnodigen om te proberen sneller te gaan in de Red Bull'

Red Bull Racing had in Monaco een loodzwaar weekend, en zelfs het talent van Max Verstappen kon de tekortkomingen de RB20 niet langer maskeren. Na acht polepositions op rij kwam de Limburger niet verder dan een zesde startplek voor de Grand Prix van Monaco, en dat was dan ook meteen zijn positie aan de finish. Dat kwam Verstappen op enige kritiek te staan.

Ferrari had het in Monaco juist wél uitstekend voor elkaar. Charles Leclerc domineerde in de straten van Monaco, en gold al het hele weekend als torenhoge favoriet. De Monegask maakte de favorietenrol waar en greep zijn derde poleposition in het prinsdom, om in de race alle 78 ronden te leiden. Reden voor een feestje voor de Italiaanse media dus, die Verstappen confronteerden na afloop van zijn teleurstellende prestaties.

Verstappen had ondanks een aantal moeizamere weekenden uitstekende cijfers neergezet in de eerste zeven weekenden van het jaar. Zeven poleposition, vijf Grand Prix-overwinningen, twee sprintzeges, een tweede plek, en een uitvalbeurt in Australië. De wereldkampioen lijkt regelmatig onaantastbaar te zijn, maar dat was in Monaco niet zo. Na het hele weekend de limieten opgezocht te hebben, tikte hij de muur aan in zijn laatste Q3-ronde. Sky Sports Italia kaartte aan dat dit de eerste fout van het jaar was van Verstappen. 'Dat zou ik niet zeggen', reageert Verstappen meteen.

Uitnodigingen verstuurd in de paddock

De Red Bull-coureur vond juist dat hij er alles uit had gehaald door met de RB20 toch nog Q3 te halen. Teamgenoot Sergio Pérez, volgens Verstappen een uitstekende coureur op stratencircuits, eindigde namelijk achter Logan Sargeant als achttiende. 'Ik zou graag iedereen in deze paddock willen uitnodigen om Red Bull te rijden en om te proberen om sneller te gaan', aldus Verstappen, die de interviewer van dienst van repliek diende.

Verstappen was in de eerste sector bloedsnel, maar kwam er in de tweede en derde sector niet aan te pas. 'Ik moet de limiet opzoeken, maar de Red Bull was vreselijk om in te rijden dit weekend. Natuurlijk maakte ik een foutje in de eerste bocht', geeft Verstappen toe, 'maar ik had ook veel verder naar achteren kunnen staan. Ik zat het hele weekend op de limiet, en probeerde de best mogelijke tijd neer te zetten, maar het was simpelweg niet mogelijk om meer te doen, omdat we dit weekend tekortkwamen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws