Verstappen botste bijna met Leclerc: 'Aan het begin moest ik uitkijken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen botste bijna met Leclerc: 'Aan het begin moest ik uitkijken'

Verstappen botste bijna met Leclerc: 'Aan het begin moest ik uitkijken'

Max Verstappen denkt dat hij de Russische Grand Prix niet als tweede had kunnen finishen als hij wel 'gewoon' vooraan was gestart. De omstandigheden zorgden ervoor dat de coureur van Red Bull Racing, ondanks dat hij helemaal achteraan startte, als tweede over de meet kwam. Hij neemt De Telegraaf mee in zijn race.

Verstappen zat lang vast op de zevende stek, totdat de hemel openbarstte en het asfalt in de laatste vijf ronden steeds natter werd. De Nederlander en zijn team maakten de juiste beslissing door precies op tijd naar de intermediates over te stappen. 'Uiteindelijk moet je de juiste beslissing nemen', stelt Verstappen, die zag dat veel coureurs om hem heen dat juist niet deden. 'Zij hebben dat niet gedaan, of te laat. Wij hebben het juist geoptimaliseerd. Het is natuurlijk prima dat het zo uitpakt, maar je moet de kansen die je krijgt wel benutten.'

Onder normale omstandigheden had Verstappen geen tweede kunnen worden, zo denkt hij. Ook als hij en Valtteri Bottas geen gridstraf pakten. Sinds de eerste Russische Grand Prix in 2014 heeft er nog nooit een ander team dan Mercedes gewonnen en de 23-jarige coureur denkt dan ook dat de twee bolides waren weggereden als de slagvolgorde op de startgrid hetzelfde was als tijdens de rest van het seizoen. 'Normaal gesproken was ik ook niet hoger geëindigd als we gewoon vooraan waren gestart. Mercedes was hier toch sneller dan wij. We zijn onder lastige omstandigheden kalm gebleven en daarvoor beloond.

Verstappen beperkte risico's in overvol middenveld

Verstappen moest door meerdere penalty's uiteindelijk dus vanaf P20 een inhaalrace rijden. Uiteindelijk heeft hij 'maar' zeven punten verloren op Lewis Hamilton, de nieuwe kampioenschapsleider. De Brit leidt nu met een voorsprong van twee punten en Verstappen beseft dat dat er makkelijk meer hadden kunnen zijn. Hij probeerde dan ook de risico's te beperken in het drukke middenveld. Zo kwam het aan het begin van de race bijna tot een aanrijding met Charles Leclerc, die voor hem duelleerde met Sebastian Vettel. 'Het was ook gewoon lastig', aldus Verstappen.

'Aan het begin moest ik uitkijken, want je wil natuurlijk geen schade rijden', vervolgt hij. 'Het was bij tijd en wijle moeilijk om te volgen en dus in te halen. De banden hadden last van graining, waardoor ik minder grip had. Maar voor de rest was het allemaal prima, hoor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws