Verstappen en Hamilton voorspellen titelkansen: 'Dat wordt fifty-fifty' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Hamilton voorspellen titelkansen: 'Dat wordt fifty-fifty'

Verstappen en Hamilton voorspellen titelkansen: 'Dat wordt fifty-fifty'

Lewis Hamilton en Max Verstappen voorspellen een intense ontknoping van het 2021-seizoen, de twee titelrivalen willen niet teveel loslaten over hun kansen voor de wereldtitel. Hamilton ziet een licht voordeel voor Red Bull Racing en Verstappen, de Nederlander schat de kansen voor zijn eerste kampioenschapsoverwinning half-half in.

Na afloop van de Grand Prix van Rusland, waar Hamilton won en Verstappen tweede werd, werd aan de Mercedes-coureur gevraagd hoe groot hij de kansen acht op een kampioenschap. 'Nou, dat wordt ongetwijfeld heel zwaar', moet Hamilton toegeven in de FIA-persconferentie. 'Voor twee derde van het seizoen hebben zij (Red Bull, red.) het momentum, en het is op verschillende vlakken erg lastig geweest.'

Volgens Hamilton is het per circuit aardig afwisselend wie de favoriet is, al heeft Red Bull mogelijk een voordeel in een groot deel van de laatste zeven races van de 2021-kalender. 'Ik denk dat zij een aantal goede circuits hebben, daar anticipeer ik op, maar het kan ook erg close blijven tussen de teams. Ik moet gewoon hoopvol blijven op een aantal goede races.'

Verstappen kort en bondig over titelkansen

De laatste zeven races van de 2021-kalender liggen volgens Verstappen niet per se in het voordeel van Red Bull. Hoewel de Oostenrijkse renstal de afgelopen jaren vooral sterk bleek te zijn in de laatste seizoenshelft, wil de Limburger niet op de zaken vooruit lopen. 'Dat wordt fifty-fifty, ja of nee', zegt hij over zijn titelkansen. Na de GP van Rusland staan Verstappen en Hamilton slechts twee punten verwijderd van elkaar in het coureurskampioenschap, in het voordeel van de Mercedes-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws