Horner verwacht een moeilijke race in Singapore: 'Een hele andere uitdaging' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht een moeilijke race in Singapore: 'Een hele andere uitdaging'

Horner verwacht een moeilijke race in Singapore: 'Een hele andere uitdaging'

Na vijf overwinningen op een rij voor Max Verstappen, bestaat er een mogelijkheid dat hij de komende races ook erg dominant zal zijn. Of hij alle zes races nog zal winnen, is volgens de teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, nog een 'wel hele grote vraag'.

'Er is nog een hele grote variatie in circuits', zo legt Horner uit bij Autosport. De eerstvolgende race in Singapore zal heel anders zijn dan de voorgaande in Italië. 'Singapore heeft in vergelijking met Monza de meeste bochten op de kalender', legt de teambaas uit. 'Het is hobbelig, het is een stratencircuit, dus het is een hele andere uitdaging.'

In zowel het constructeurs- als het rijderskampioenschap ziet het er goed uit voor het team. Verstappen staat 116 punten voor op de nummer twee, Charles Leclerc. Red Bull zelf heeft als team een voorsprong van 139 punten op Scuderia Ferrari. 'We staan in een geweldige positie in het kampioenschap, maar we gaan elke race aanvallen en ons best doen, dan komen de punten vanzelf', vertelt Horner.

'Het zal één van de moeilijkere races zijn'

Toch sluit de teambaas niet uit dat er een kans is dat de Red Bull het op meerdere circuits goed zal doen. 'Maar weet je, we zijn zelfs snel geweest in Spa, Zandvoort, Monza en Boedapest, dus op verschillende circuits presteert de auto erg goed', legt hij uit.

'Red Bulls snelheidsvoordeel op de rechte stukken zal niet zo'n voordeel opleveren in rondetijd in Singapore, waar zowel Ferrari als Mercedes meer vertrouwen hebben in hun kansen', vervolgt Horner. Hij verwacht dus ook zeker geen makkelijke race, omdat het op papier wel een uitdaging zal zijn. 'Het zou één van de moeilijkere races moeten zijn, zou ik zeggen', eindigt de teambaas.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws