Verstappen heeft goed nieuws: 'Denk dat dat wel op te lossen is' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen heeft goed nieuws: 'Denk dat dat wel op te lossen is'

Verstappen heeft goed nieuws: 'Denk dat dat wel op te lossen is'

Max Verstappen denkt dat de problemen met de RB20 op te lossen zijn, zonder dat andere delen van de auto erdoor beïnvloed worden. Het is volgens de drievoudig wereldkampioen duidelijk waar de zwakke punten zitten, en nu kunnen ze eraan gaan werken om het op te lossen. Hij legt uit wat momenteel een erg beperkende factor is.

Verstappen kon zegevieren in Canada na een spektakelstuk in de regen. De Nederlander leek zich als een vis in het water te voelen, en voor de kijker thuis zag het eruit alsof de RB20 geen problemen meer had. Richting het einde van de race, toen het droger werd, liet Verstappen weten dat de ophanging alsnog erg stijf voelde. Met andere woorden: de problemen zijn er nog steeds, en het is niet van het ene weekend op het andere opgelost. De kerbs en hobbels waren in Montreal uiteindelijk niet zo'n groot probleem vanwege de regen.

De Limburger was na afloop kritisch op zijn team, al heeft Red Bull twee van de drie races waarin ze het moeilijk had gewoon gewonnen. 'Ik denk wel dat we de problemen op kunnen lossen zonder dat andere delen van de auto erdoor worden beïnvloedt', stelt Verstappen tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'In Canada had ik zoiets van: welke kerbs? Want voor mijn gevoel waren die tijdens deze race volledig afwezig.' Daarmee doelt hij op de wisselende weersomstandigheden waardoor hij minder kerbstones meepakte dan normaal.

'Erg beperkende factor'

Was het droog geweest in Canada, dan was het dus een ander verhaal geweest. 'We weten dat dit een zwakke plek is en ik weet dat hier keihard aan gewerkt wordt om ervoor te zorgen dat het probleem niet terugkeert', laat de drievoudig wereldkampioen weten. 'Voor mijn gevoel is het een grote, beperkende factor waardoor we veel performance verliezen. Daardoor kijk ook uit naar de circuits waar je de kerbs niet zo hoeft aan te vallen, en de circuits waar het niet zo hobbelig is', aldus Verstappen.

Volgende week reist het Formule 1-veld af naar Barcelona. Normaliter is dat een goed circuit voor de Oostenrijkse renstal. Later in het seizoen, na de zomerstop, komen er weer wat circuits waar Red Bull het mogelijk lastig krijgt. 'Sommige teams zijn sterker op bepaalde circuits, maar dat maakt alles juist interessanter', zegt Verstappen. Dat was te zien in Canada, waar Mercedes veel competitiever was. Ferrari blonk totaal niet uit, en pakte zelfs een dubbele DNF. Daardoor kreeg Red Bull weer wat meer ademruimte in het klassement. De kampioensformatie staat 49 punten voor op de Italiaanse renstal.

Horner geeft meer tekst en uitleg

Teambaas Christian Horner gaf aan begrip te hebben voor de klachten van zijn coureur. Hij vond het meer dan normaal, omdat iedereen streeft naar excellentie. 'Ik denk dat hij bedoelde dat de auto erg stijf was en dat hij meer kerbs moest pakken toen het droger werd', zegt Horner. 'We weten wat onze problemen zijn, al vind ik wel dat we een goede comeback hebben gemaakt na Monaco. Een race op zo'n manier winnen, geeft veel voldoening en betekent veel voor het hele team', vervolgt de Brit. 'Alles moet nu als een soort tandem samenwerken. Ik vind het wel hoopgevend dat de auto nog steeds snel was in sector 3, ondanks de stijfheid van de ophanging.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws