Verstappen hekelt zware F1-auto's: 'Er zijn nog een paar dingen om naar te kijken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen hekelt zware F1-auto's: 'Er zijn nog een paar dingen om naar te kijken'

Verstappen hekelt zware F1-auto's: 'Er zijn nog een paar dingen om naar te kijken'

Max Verstappen vindt dat het volgen van een voorliggende auto beter is geworden in 2022, maar is bepaald geen fan van het gewicht van de auto's. Dit jaar werden de Formule 1-bolides opnieuw zwaarder en de coureur van Red Bull Racing ziet niet zo snel een oplossing daarvoor.

'Ik denk dat het volgen een stuk beter is geworden, dus dat is positief', opent de regerend wereldkampioen zijn verhaal in gesprek met Motorsport Week. 'Maar natuurlijk, het gewicht van de auto's, ze zijn extreem zwaar, wat ik niet geweldig vind en waar ik niet echt een snelle oplossing voor zie', legt Verstappen, die in 2015 debuteerde met auto's die zo'n honderd kilo lichter waren, uit.

Verstappen wil echter niet al te veel op het negatieve aspect van de nieuwe auto's letten. 'Over het algemeen is het volgen een beetje beter geworden. En ik bedoel, het is moeilijk te verwachten hoeveel beter het zou zijn, maar voor mij heb je in ieder geval een betere kans om te racen', is de 24-jarige Nederlander positief gestemd door de reglementswijzigingen.

Verstappen ziet 'een paar dingen om naar te kijken'

Aan de andere kant zijn er wel banen waar het volgen nog altijd een zware klus is, vertelt de Red Bull-coureur. Of dat ook met de aerodynamische aard van de auto's heeft te maken, is wel een ander verhaal. 'Op sommige circuits is het nog steeds erg moeilijk om te volgen, maar dat is ook in combinatie met oververhitting van de banden. Er zijn dus nog een paar dingen om naar te kijken.'

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws