Verstappen hoopt goede vorm mee te nemen naar Saoedi-Arabië: 'Hopelijk weer mooi resultaat behalen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen hoopt goede vorm mee te nemen naar Saoedi-Arabië: 'Hopelijk weer mooi resultaat behalen'

Verstappen hoopt goede vorm mee te nemen naar Saoedi-Arabië: 'Hopelijk weer mooi resultaat behalen'

Max Verstappen hoopt zijn overwinning in Bahrein dit weekend een goed vervolg te kunnen geven in Saoedi-Arabië. De Red Bull Racing-coureur had afgelopen weekend op het Bahrain International Circuit, in tegenstelling tot de concurrentie, betrekkelijk weinig last van bandenslijtage, maar de Nederlander verwacht dat deze factor in Jeddah een minder prominente rol zal spelen.

Er stond afgelopen weekend geen maat op Verstappen, die in Bahrein zijn vijfde Grand Slam behaalde. Enkel bij de start moest de drievoudig wereldkampioen zijn leidende positie nog even verdedigen ten opzichte van de iets beter gestarte Charles Leclerc, maar daarna zou de Nederlander al snel aan de horizon verdwijnen. Verstappen hoopt de goede vorm in Bahrein komend weekend mee te kunnen nemen naar Saoedi-Arabië.

'Het team heeft een geweldige eerste race van het seizoen gehad en ik kijk uit naar Jeddah', begint Verstappen in een persbericht op zijn website Verstappen.com. 'Dat is een echt hogesnelheid semi-stratencircuit, waar de slijtage van de banden minder is. Het zal ook wat warmer worden vergeleken met Bahrein, dus het zal interessant zijn om het verschil in prestaties tussen alle teams te zien, aangezien de lay-out van de baan compleet anders is dan die van vorige week.'

Verstappen hoopt op goede prestatie in Jeddah

Na een probleem in de kwalificatie moest Verstappen de race op zondag vanuit het achterveld aanvangen. De regerend wereldkampioen wist zich nog op te werken naar een tweede plaats, maar zijn teamgenoot Sergio Pérez kon hij niet meer achterhalen. Maar met de snelheid van de RB19 was desondanks niks mis en op een dergelijke performance hoopt Verstappen ook komend weekend weer. 'Vorig jaar presteerden we goed op dit circuit, dus laten we hopen dat we iets soortgelijks kunnen doen en een geweldig resultaat voor het team veilig kunnen stellen', aldus Verstappen in zijn vooruitblik op de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws