Sky Sports-verslaggeefster blijft optimistisch na dominantie Red Bull: 'Dat heeft hen echt geholpen' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-verslaggeefster blijft optimistisch na dominantie Red Bull: 'Dat heeft hen echt geholpen'

Sky Sports-verslaggeefster blijft optimistisch na dominantie Red Bull: 'Dat heeft hen echt geholpen'

Max Verstappen liet afgelopen weekend in Bahrein opnieuw geen spaan heel van de concurrentie, maar desondanks gelooft Naomi Schiff dat de andere teams de hoop nog niet op hoeven te geven. De verslaggeefster vermoedt in de Sky Sports-podcast dat het gat tussen Red Bull Racing en de overige teams op het Bahrain International Circuit voor een deel te verklaren is door de beperkte bandendegradatie bij de Oostenrijkse renstal.

In de kwalificatie waren de onderlinge verschillen tussen de coureurs afgelopen vrijdag bijzonder klein te noemen. Verstappen pakte weliswaar met een voorsprong van twee tienden de poleposition, maar Ferrari-coureur Charles Leclerc reed in Q2 een snellere tijd dan de poletijd van de 26-jarige Nederlander. Een dag later waren de verschillen in de race echter een stuk groter en wist Verstappen met een marge van 22 seconden op zijn teamgenoot Sergio Pérez de zege voor zich op te eisen.

Ten opzichte van de laatste race van 2023 in Abu Dhabi leek er helemaal niets te zijn veranderd. Verstappen was, zo mogelijk, wellicht zelfs nog dominanter. Schiff blijft echt optimistisch en denkt dat het gigantische verschil naar Red Bull voor een deel te verklaren is door de omstandigheden in Bahrein. 'Ik denk dat de beperkte bandenslijtage één van de belangrijkste factoren was voor Red Bull. Dat heeft hen hier echt geholpen', stelt Schiff in de Sky Sports-podcast.

Kwalificatieresultaten zorgen voor optimisme bij Schiff

Volgens Schiff laten de kwalificatieresultaten ook wel zien dat de onderlinge verschillen niet zo groot zijn. 'We zagen dat het gat in de kwalificatie kleiner was dan vorig jaar, dus dat is iets om optimistisch over te zijn', vindt Schiff, die niet kan ontkennen dat de voorsprong van Red Bull in de race wel aanzienlijk was. 'Maar in de race was er duidelijk geen concurrentie en dat heeft met meerdere factoren te maken. Het kan aan de hellingshoek van het wiel ten opzichte van het asfalt liggen, aan de slipstream of misschien wel aan de warmte die ze in de band en in de naaf weten te houden, terwijl er genoeg warmte af wordt gevoerd zodat de banden niet oververhit raken. Al die kleine dingen komen samen', aldus Schiff.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws