Voormalig F1-coureur ziet Verstappen niet overstappen naar Mercedes: 'Dat zou ontzettend dom zijn' Opinie
Opinie

Voormalig F1-coureur ziet Verstappen niet overstappen naar Mercedes: 'Dat zou ontzettend dom zijn'

Voormalig F1-coureur ziet Verstappen niet overstappen naar Mercedes: 'Dat zou ontzettend dom zijn'

Hans-Joachim Stuck gelooft niets van de laatste geruchten dat Max Verstappen Red Bull Racing zal verlaten voor Mercedes. De oud-coureur zou het zelfs een hele domme beslissing vinden van de 26-jarige Nederlander, mocht hij wel de overstap naar de aartsrivaal maken. Stuck verwacht echter dat het zover niet zal komen, want hij denkt de opvolger van Lewis Hamilton al te kennen.

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft een aantal roerige weken achter de rug, maar nadat Red Bull de uitkomst van het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van de Brit kenbaar had gemaakt, leek de rust binnen het Oostenrijkse team te zijn teruggekeerd. Niets bleek echter minder waar. Jos Verstappen stelde na het weekend in Bahrein dat 'er spanning zou zijn, zolang Horner op zijn post blijft' en omdat de 52-jarige afgelopen weekend ook nog samen met Mercedes-teambaas Toto Wolff werd gespot, begon de geruchtenmolen weer op volle toeren te draaien.

Verstappen zou in 2025 wel eens de plek van Hamilton in kunnen nemen bij Mercedes, maar daar gelooft Stuck helemaal niets van. De Duitser maakt op niet mis te verstane wijze duidelijk wat hij van de mogelijke overstap vindt. 'Verstappen zou ontzettend dom zijn als hij dat doet', zegt Stuck in een exclusief interview met Eurosport.de. 'Red Bull is het beste team, zelfs als Horner zou vertrekken', doelt Stuck op het feit dat zelfs een personele aardbeving in de vorm van het ontslag van Horner bij Red Bull er niet voor zal zorgen dat Verstappen zal vertrekken.

Stuck ziet andere kandidaat voor stoeltje bij Mercedes

Volgens Stuck zal Verstappen dus niet de nieuwe teamgenoot van George Russell worden. De Duitser denkt namelijk al te weten dat dit stoeltje ingenomen zal worden door een viervoudig wereldkampioen. 'Sebastian Vettel rijdt volgend jaar voor Mercedes. Hij verveelt zich en heeft nog één keer de kans om bij een geweldig team te rijden. Naar mijn mening zal Vettel honderd procent zeker voor Mercedes rijden', zegt Stuck resoluut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws