Ferrari ontving meer F1-prijzengeld dan Red Bull in 2022: dit is waarom Formule 1
Formule 1

Ferrari ontving meer F1-prijzengeld dan Red Bull in 2022: dit is waarom

Ferrari ontving meer F1-prijzengeld dan Red Bull in 2022: dit is waarom

Ferrari heeft voor het Formule 1-seizoen 2022 het meeste prijzengeld ontvangen, zo blijkt uit informatie van het doorgaans goed geïnformeerde Blick. Het illustere Italiaanse topteam heeft 200 miljoen dollar ontvangen, terwijl Red Bull Racing het met tientallen miljoenen dollars minder moet doen.

Red Bull heeft, ondanks het winnen van het constructeurskampioenschap vorig seizoen, minder prijzengeld ontvangen dan Ferrari. Het bedrag dat de Oostenrijkse renstal ontving, komt neer op 169 miljoen dollar. Vreemd is het echter niet dat Ferrari meer heeft verdiend, want de Scuderia is al sinds het begin van de Formule 1 aanwezig in de sport en heeft op basis van die historie een deal met de commerciële rechtenhouder.

McLaren en Williams profiteren eveneens van historiebonus

Mercedes is na Ferrari en Red Bull het team met het meeste prijzengeld. De Duitsers hebben in totaal 159 miljoen euro gekregen, terwijl McLaren meer geld (113 miljoen) krijgt dan Alpine (112 miljoen). Laatstgenoemde eindigde hoger dan McLaren in 2022, maar ook hier geldt de historiebonus voor het Britse team. Alfa Romeo heeft met de zesde plek vorig seizoen 92 miljoen dollar verdiend.

Aston Martin komt vervolgens aan de beurt. Het team uit Silverstone heeft 82 miljoen dollar mogen ontvangen. Daarna is er 80 miljoen dollar weggelegd voor Williams, dat Haas en AlphaTauri eveneens voorblijft vanwege de historiebonus. Haas ontving 78 miljoen dollar, terwijl AlphaTauri het minste geld heeft verdiend met 72 miljoen dollar.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws