Verstappen kan moeilijk kiezen tussen zijn tien zeges: 'Dat was waarschijnlijk de fijnste' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kan moeilijk kiezen tussen zijn tien zeges: 'Dat was waarschijnlijk de fijnste'

Verstappen kan moeilijk kiezen tussen zijn tien zeges: 'Dat was waarschijnlijk de fijnste'

We zijn pas net over de helft van het 2023-seizoen, en toch heeft Max Verstappen al tien Grands Prix op zijn naam geschreven in het huidige seizoen. Waar Verstappen in de openingsfase van het seizoen nog wel eens rekening moest houden met teamgenoot Sergio Pérez, lijkt daar de laatste maanden weinig sprake meer van te zijn. Na de Grand Prix van Azerbeidzjan, eind april, waren er 224 punten te verdelen, waarvan Verstappen er maar liefst 221 pakte.

Alleen de punten voor de snelste rondetijden in Monaco, Canada, en België gingen naar de concurrentie, maar verder pakte de Red Bull Racing-coureur dus de volle buit. 'Je probeert altijd beter te worden. Elk weekend zijn er wel dingen, waarvan je denkt: Ah, dat hadden we beter kunnen uitvoeren', zegt Verstappen, die in België nog boos werd, toen hij tijdens de kwalificatie in Q2 bijna werd uitgeschakeld. 'Dan probeer je dat het volgende weekend beter te doen.' Die eindeloze zoektocht naar perfectie is bij Verstappen met de paplepel ingegoten. 'Zo ben ik opgegroeid, en zo ben ik altijd te werk gegaan. Dat eis ik van mezelf, en van de mensen om me heen, dus wat mij betreft is dat heel normaal.'

'Sommige weekenden kom je in de buurt van perfectie, maar in andere weekenden kan dat weer heel anders aanvoelen', aldus de 25-jarige. 'Dat is ook het mooie van de sport. Soms denk je dat je het geweldig gedaan hebt, en soms zijn er dingen die je beter had kunnen doen', vertelt de wereldkampioen, die de laatste acht races wist te winnen. Zijn laatste 'nederlaag' vond dus plaats in de straten van Bakoe, waar hij niet tevreden was met de balans in zijn auto en de leiding niet meer wist te heroveren, nadat hij die vanwege een ongelukkige pitstop, bij het ingaan van de safetycar-periode, verloren had.

Miami favoriete zege van het seizoen

Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan gaf Verstappen aan dat hij tijdens de race wel weer nieuwe dingen had geleerd, en dat dit nuttig zou zijn in de volgende evenementen. Dat bleek te kloppen, want de wereldkampioen won sindsdien alles, te beginnen in Miami, een week later. 'Het is lastig om te kiezen', zegt de Limburger op de vraag welke van zijn tien overwinningen zijn favoriet is. 'Er zijn veel mooie overwinningen geweest, maar ook een aantal eenvoudigere. Ik denk dat de zege waar ik destijds echt van genoot die in Miami was', herinnert Verstappen zich.

Waar Verstappen sinds die knappe inhaalrace alles won, eindigde teamgenoot Sergio Pérez na die mentale dreun drie races op rij niet op het podium. 'Het is een lastig circuit', zegt Verstappen over Miami. 'Het is ook moeilijk om je weg naar voren te werken, maar we wisten die gehele race vrij goed te managen, na de lastige kwalificatie. Dat was waarschijnlijk voor mij de fijnste overwinning, maar ook de zeges in België en daarvoor in Hongarije waren heel mooi. Ik denk dat we gedurende het eerste deel van het seizoen als team sterker zijn geworden. Ik voel me in ieder geval comfortabeler in de auto. Het draait allemaal om kleine details.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws