F1 In het kort | De Vries verzorgt demonstratie in Formule 2-auto in Assen Formule 1
Formule 1

F1 In het kort | De Vries verzorgt demonstratie in Formule 2-auto in Assen

F1 In het kort | De Vries verzorgt demonstratie in Formule 2-auto in Assen

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

De Vries verzorgt demonstratie in Formule 2-auto in Assen

Nyck de Vries reed dit seizoen tien Grands Prix voor AlphaTauri, maar werd na de Grand Prix van Groot-Brittannië ontslagen. Sindsdien kwam de 28-jarige Fries niet meer in actie, maar volgende week zal hij tijdens de JACK'S Racing Day in Assen in actie komen in een Formule 2-auto. 'Het is prachtig om te zien dat onze sport zo leeft in Nederland. Ik kijk ernaar uit om iedereen in Assen te zien', zo wordt De Vries geciteerd door De Telegraaf. De coureur, die in 2019 het Formule 2-kampioenschap won, zal rijden in een auto van het Nederlandse MP Motorsport.

Inkomsten Formule 1 zakken lichtjes na wegvallen Emilia-Romagna

De Formule 1 heeft in het tweede kwartaal een lichte daling in de inkomsten moeten verwerken, vergeleken met het tweede kwartaal uit 2022, zo meldt Liberty Media zelf in de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Oorspronkelijk zouden er in het tweede kwartaal acht Grands Prix plaatsvinden, maar de races in China en Imola kwamen te vervallen. Vorig jaar werden er zeven races georganiseerd in het tweede kwartaal, en dus valt de lichte daling van 744 miljoen dollar in 2022 tot 724 miljoen dollar in 2023 te verklaren. De inkomsten uit de F1TV-abonnementen stegen wel.

F2 voor het eerst met F1 mee naar Qatar in 2024, niet in Zandvoort

De Formule 2, één van de opstapklassen naar de Formule 1, staat bij bijna alle Europese races en de afsluitende race in Abu Dhabi in het voorprogramma van de koningsklasse. Dat zal in 2024 ook zo zijn. De organisatie van de Formule 2 maakt op 4 augustus trots de kalender voor volgend jaar bekend, waar Qatar nu ook op staat. In 2023 zal alleen de Formule 1 in Qatar rijden, maar vanaf 2024 is dat dus anders. Op de kalender ontbreekt Zandvoort. Tijdens de Grand Prix van Nederlander 2024 zal de Formule 2 dus niet aanwezig zijn, eveneens als de Formule 3. Voor de rest van het seizoen zal de Formule 2 meereizen naar de gebruikelijke races, die zich dus voornamelijk in Europa bevinden. De Formule 3 slaat Qatar over.

Szafnauer ontkent ontslagen te zijn

Afgelopen week vertrokken Otmar Szafnauer en Alan Permane bij Alpine, niet lang nadat 24 procent van het team aan een investeerdersgroep werd verkocht. Szafnauer, die slechts anderhalf jaar lang teambaas was bij Alpine, beweert dat zijn vertrek bij het team een gezamenlijk besluit was. 'Ik kan niet ingaan op de contractuele situatie, maar ik moet een jaar wegblijven bij de andere teams. Ik hoopte hier een topteam te creëren, en we waren goed bezig, maar veel goede mensen hebben langdurige contracten en kunnen pas in 2024 of 2025 komen', legt de Roemeen uit, die vervolgens op zijn vertrek ingaat. 'Het was absoluut een gezamenlijk beslui

Vandoorne maakt eerste kilometers in de AMR23

Stoffel Vandoorne, reserve- en testcoureur bij Aston Martin, heeft vandaag zijn eerste kilometers gemaakt in de AMR23. Vandoorne deed dit als onderdeel van de Pirelli-bandentests, die dit keer op Spa-Francorchamps verreden werden. De vorige bandentests werden nog niet zo lang geleden op Silverstone gehouden.

Mercedes laat Vesti in Mexico eerste officiële F1-training rijden

Frederik Vesti zal tijdens de Grand Prix van Mexico zijn debuut maken tijdens een officiële F1-sessie. De junior van Mercedes neemt op het Autódromo Hermanos Rodríguez namelijk het stuur van George Russell over in de eerste vrije training. Dat maakte de Deen voor de microfoon van Viaplay zelf bekend: 'Om naast Lewis Hamilton aan een officiële oefensessie van de Formule 1 te mogen deelnemen, is echt geweldig. Mijn droom komt hiermee uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws