Verstappen klaar om in Miami de scepter te zwaaien: 'Aantal dingen zijn van cruciaal belang' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen klaar om in Miami de scepter te zwaaien: 'Aantal dingen zijn van cruciaal belang'

Verstappen klaar om in Miami de scepter te zwaaien: 'Aantal dingen zijn van cruciaal belang'

Max Verstappen maakt zich op voor het tweede sprintweekend van het jaar, dat plaats zal vinden op een circuit dat veel van iedereen zal eisen. De drievoudig wereldkampioen benadrukt dat het cruciaal zal zijn om vroeg in het weekend veel over de auto te leren, vooral gezien een aantal karakteristieken van het Miami International Autodrome.

Verstappen kan in Miami zijn zesde poleposition op rij pakken en zijn vijfde overwinning tot nu toe. De Nederlander gaat absoluut als favoriet de Grand Prix van Miami in, aangezien hij de afgelopen twee edities ook won. Daarbij lijkt het niet echt uit te maken welke startpositie de Limburger heeft, vanuit het middenveld wist hij er in 2023 ook gemakkelijk door te komen om de leiding in de wedstrijd over te nemen van zijn teamgenoot. Het zal fysiek en mentaal een zwaar weekend gaan worden, aangezien het het tweede sprintweekend is, direct na China.

Bovendien is de luchtvochtigheid erg hoog in Florida, en zal het behoorlijk warm worden in de auto en op de baan. 'Miami is altijd één van de zwaarste circuits fysiek gezien, vooral door de hitte en de humidity. We kijken uit naar de uitdagingen die ons te wachten staan', zegt de drievoudig wereldkampioen in de preview van Verstappen.com. 'Het is een interessant circuit met een mooie mix van bochten en lange rechte stukken, dus het zal van cruciaal belang zijn om tijdens het weekend zoveel mogelijk over de auto te leren', aldus de Red Bull Racing-coureur.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbull miami 2023
Verstappen heeft goede herinneringen aan de races in Miami. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Speciale helm voor Miami 2024

Verstappen is sowieso dominant betreffende de races in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De Nederlander heeft de afgelopen paar jaren alles gewonnen in Montreal, Austin, Las Vegas, Miami en in Mexico-Stad. Dit keer wordt er dus ook een sprintrace verreden op Miami, en heeft hij de kans om twee zeges op zijn naam te zetten aankomend weekend. 'Het is altijd een druk weekend, zowel op als naast de baan. We hebben goede herinneringen aan het circuit', gaat de Nederlander verder.

'Miami zorgt altijd voor een goede en enerverende sfeer voor de fans, dus ik kijk ernaar uit om dit weekend te racen met mijn speciale Amerikaanse helm', zegt Verstappen. De 26-jarige introduceerde kort geleden een spiksplinternieuwe, blauwe helm die hij zal dragen tijdens alle races in de Verenigde Staten. De helm debuteert dus op het Miami International Autodrome. 'Het ontwerp weerspiegelt de passie van de fans voor de sport', sluit Verstappen af. De eerste sessie van het Grand Prix-weekend zal verreden worden op vrijdagavond, om 18:30u Nederlandse tijd.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws