Voormalig wereldkampioen ziet Verstappen niet naar Mercedes gaan: 'Max gaat niet weg bij Red Bull' Opinie
Opinie

Voormalig wereldkampioen ziet Verstappen niet naar Mercedes gaan: 'Max gaat niet weg bij Red Bull'

Voormalig wereldkampioen ziet Verstappen niet naar Mercedes gaan: 'Max gaat niet weg bij Red Bull'

Ondanks de aanhoudende geruchten over een mogelijk vertrek van Max Verstappen naar het Formule 1-team van Mercedes, is Jenson Button er volledig van overtuigd dat de drievoudig wereldkampioen zijn F1-carrière af zal sluiten bij Red Bull Racing. Van een langer verblijf van Adrian Newey is de voormalig wereldkampioen echter een stuk minder zeker, maar Button denkt dat Verstappen daar een belangrijke rol zou kunnen spelen.

Als we de kenners mogen geloven dan gaat Verstappen vrijwel zeker vertrekken bij Red Bull en dan zou Mercedes de beste papieren hebben om zich van de diensten van de 26-jarige Nederlander te verzekeren. Button gelooft er echter helemaal niets van. 'Max (Verstappen, red.) gaat niet weg', is de wereldkampioen van 2009 stellig in de Sky Sports-podcast. 'Hij hoeft niet weg. Weet je, hij bevindt zich momenteel in zo'n sterke positie. Ik denk dat Max zijn carrière al zal sluiten bij Red Bull. Dat is wat ik voel. Of dat nu over drie jaar is, over vijf jaar, of over hoeveel jaar dan ook, ik denk dat hij zijn carrière zal afsluiten bij Red Bull.'

Volgens Button is het gespeculeer over de toekomst van prominente personen in de sport vooral een manier om het voor de media en de fans spannend te houden. 'Als een coureur zegt dat hij weggaat en hij zit al in de beste auto en hij is drievoudig wereldkampioen. Hij kan naar een ander team gaan, want dat is spannend', echoot Button de woorden van onder meer de media. 'Maar weet je, het is nu al spannend. Ik bedoel, dit zijn de jaren waarover we nog tientallen jaren zullen praten. Over de grote Max Verstappen en over Red Bull, een bedrijf dat energiedrankjes verkoopt en meerdere kampioenschappen wint.'

'Dus ja, ik denk dat dit een geweldige tijd is voor de autosport', vervolgt de wereldkampioen van 2009. 'We zijn nooit honderd procent tevreden. Maar dat zijn we eigenlijk nooit, toch? We willen meer actie, meer opwinding en meer controverse', aldus de voormalig coureur van Brawn GP.

Verstappen kan Newey mogelijk overtuigen te blijven

Waar Button Verstappen niet ziet vertrekken bij Red Bull, daar durft hij over Newey geen voorspelling te doen. Wel denkt de Brit dat de Nederlander Newey misschien kan overtuigen om bij het Oostenrijkse team te blijven. 'Als hij in F1 wil blijven racen en nog steeds wil dat de geweldige Adrian Newey aan zijn auto werkt en deze ontwikkelt, dan is heel belangrijk voor een coureur om naar een teambaas of hoofdontwerper te gaan en tijd met hem door te brengen', stelt Button, alvorens hij zijn opmerking toelicht.

'De meeste coureurs zouden dat niet doen. Maar ik denk dat het echt heel goed zou zijn voor Max om tijd door te brengen met Adrian en zijn vertrekredenen met hem door te spreken. Coureurs realiseren zich niet hoeveel invloed ze hebben in een team, maar hun invloed is enorm. Zeker bij iemand zoals Max', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws