Jos Verstappen luidt noodklok na vertrek Newey: 'Team dreigt uit elkaar te vallen' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen luidt noodklok na vertrek Newey: 'Team dreigt uit elkaar te vallen'

Jos Verstappen luidt noodklok na vertrek Newey: 'Team dreigt uit elkaar te vallen'

Jos Verstappen vreest voor de toekomst van Red Bull Racing nu het team op woensdagochtend bekend heeft gemaakt dat topontwerper Adrian Newey de deur bij de Oostenrijkse renstal achter zich dicht zal trekken. De vader van Max Verstappen waarschuwde eerder dit jaar al voor de gevolgen van alle onrust bij de kampioensformatie en lijkt die angst nu werkelijkheid te zien worden.

Terwijl de RB20 op het circuit de concurrentie keer op keer het nakijken geeft, speelt er op de achtergrond van alles bij Red Bull. Begin dit jaar werd teambaas Christian Horner van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd, maar na een onafhankelijk onderzoek werd de Brit daarvan vrijgesproken. Er zou daarnaast echter ook nog een machtsstrijd gaande zijn tussen Oostenrijk en de Thaise aandeelhouders, die met 51 procent een meerderheidsbelang hebben.

Ook drievoudig wereldkampioen Verstappen zou zijn geluk elders willen beproeven en op dit gerucht speelde Mercedes-teambaas Toto Wolff in, die door het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari nog een stoeltje vrij heeft voor 2025. Verstappen zou na dit weekend zelfs met het Duitse merk om tafel gaan, maar dit verhaal werd door Wolff al ontkend.

Jos Verstappen maakt zich grote zorgen

Of regerend wereldkampioen Verstappen de deur bij Red Bull achter zich dichttrekt, is nog allerminst zeker. Maar dat Newey het Oostenrijkse team zal verlaten is inmiddels wel zeker en dat baart Jos Verstappen zorgen. 'Het team dreigt uiteen te vallen', zo reageert de voormalig F1-coureur tegenover De Telegraaf op het vertrek van de Britse ontwerper. 'Daar was ik eerder dit jaar al bang voor. Voor de interne rust is het belangrijk dat de sleutelfiguren aan boord blijven. Dat is nu niet het geval', constateert Verstappen senior. 'Newey vertrekt en eerder dit jaar leek het er ook op dat Helmut (Marko, red.) weggestuurd zou worden. Voor de toekomst is dat niet goed', uit de oud-teamgenoot van Michael Schumacher zijn zorgen over de situatie bij Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws