Verstappen komt in eerste race van 2024 niet verder dan plek in het middenveld Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen komt in eerste race van 2024 niet verder dan plek in het middenveld

Verstappen komt in eerste race van 2024 niet verder dan plek in het middenveld

Max Verstappen kwam op dinsdagavond namens Team Redline in actie bij Real Racers Never Quit, een reeks simraces, waar ook veel bekende coureurs aan meedoen. Verstappen was van het deelnemersveld natuurlijk de bekendste naam, maar ook DTM-coureur en 'zoon van', Thierry Vermeulen, was van de partij, net als Red Bull Racing-simulatorcoureur Rudy van Buren.

Het kampioenschap zal bestaan uit zes races, verspreid over vier dagen. De eerste ronde ging dus dinsdagavond 16 januari van start, waarbij de deelnemers voorzien werden van GT3-auto's en de strijd met elkaar zullen aangaan op de Daytona International Speedway, in de Verenigde Staten.

Naast Verstappen verdedigden onder meer Van Buren, Vermeulen, en Job van Uitert de Nederlandse kleuren. Andere bekende deelnemers waren voormalig Formule 2-kampioen en Aston Martin-testcoureur Felipe Drugovich, regerend Formule 3-kampioen Gabriel Bortoleto, en Formule 2-coureur en voormalig Red Bull-juniorcoureur Dennis Hauger. Verder bestond het deelnemersveld uit een mix van andere coureurs, en simrace-specialisten van Team Redline. De overige races worden verreden op 23 januari, 30 januari, en op 9 februari.

Update: de race is inmiddels afgelopen en valt hier te bekijken.

Verstappen komt niet verder dan plek in middenveld

In de eerste ronde van Real Racers Never Quit is Verstappen op de achtste plek geëindigd. De coureur van Red Bull wist, na een training van twintig minuten, als tiende te kwalificeren. De race startte nog goed voor Verstappen, aangezien hij al snel wist op te klimmen naar de vijfde plek. Een contactmoment zorgde er echter voor dat de Nederlander weer ver terugzakte naar P11, waarna een nieuwe, en vooral lastige, inhaalrace begon voor Verstappen. 'Met de slipstream die je op Daytona hebt, is het heel lastig om je naar voren op te werken', zegt de coureur bij Verstappen.com. 'Maar het was een mooie race, ik heb ervan genoten. Dit circuit is dankzij die slipstream wel een gaaf circuit om op te rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws