Verstappen is 'what you see is what you get': 'Heel relaxed en doet niet uit de hoogte' Formule 1
Formule 1

Verstappen is 'what you see is what you get': 'Heel relaxed en doet niet uit de hoogte'

Verstappen is 'what you see is what you get': 'Heel relaxed en doet niet uit de hoogte'

Viaplay-presentator Koen Weijland en oud-rugbyspeler Jay-Jay Boske delen hun ervaringen met Max Verstappen en zijn het erover eens dat Verstappen een heel normaal, sympathiek persoon is die niets wil weten van een sterrenstatus. Volgens Weijland is de drievoudig wereldkampioen ontzettend relaxed en doet hij nooit uit de hoogte. Boske vindt het vooral mooi om te zien dat Verstappen daarin niet is veranderd door zijn ongekende succes.

Een uurtje de tijd krijgen met Verstappen. Het zal voor velen een droom zijn, maar het kan ook ontzettend spannend zijn. Wat mag je allemaal vragen? Hoe ga je met iemand als Verstappen in gesprek? Het antwoord is heel simpel: net als met ieder ander persoon. 'Ja, dan heb je best wel wat grote sterren gehad, en dan komt Max', begint Boske in de video op zijn YouTube-kanaal DAY1. 'Iedereen eromheen werd heel zenuwachtig, je kan dit niet, je mag dat niet, pas op met vragen', gaat de oud-rugbyspeler verder. 'Max werd zo groot gemaakt dat ik dacht: ik weet niet zo goed wat ik van hem moet denken. En toen kwam hij aan. Hij was vriendelijk, hij was gezellig, hij maakte een praatje, hij stapte in de sim en liet mij meteen zien hoe ik het beste kon simmen.'

Boske was onder de indruk van hoe normaal Verstappen eigenlijk was. 'Hij maakte grapjes, hij was sympathiek. En hij wist zelfs iets over mij', zegt de 38-jarige. Weijland, die vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten het stokje overnam van Amber Brantsen bij Viaplay, herkent waar Boske het over heeft. 'Precies de ervaring die ik ook had', zegt Weijland. 'Ik had een uur met hem. Hij wilde niets weten van de sterrenstatus. Als je hem een vraag stelt van: weet je wel dat je nu wordt gezien als één van de grootste coureurs ter wereld? Dan haalt hij zijn schouders op, en dat maakt het heel leuk', gaat de 31-jarige verder. 'Hij is heel relaxed en doet niet uit de hoogte.' Gewoon jezelf blijven, dat is voor Verstappen dan ook erg belangrijk, en iets waar hij en zijn vader altijd aan hebben gewerkt.

Tekst gaat verder onder de foto.

Verstappen is 'what you see is what you get': 'Heel relaxed en doet niet uit de hoogte'
Verstappen: what you see is what you get. En geen poespas. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Hij zei: laten we straks alsjeblieft FIFA gaan spelen!'

Boske mocht de drievoudig wereldkampioen een aantal jaren geleden spreken, toen regende het nog geen overwinningen en titels. Hij vindt het vooral goed om te zien dat al het succes van Verstappen vanaf 2021 hem niet heeft veranderd. 'Heel fijn dat jij die ervaring ook met hem hebt gehad, want ik ontmoette hem een paar jaren geleden', legt Boske uit. 'Dan weet je dat hij echt zo is, en dat het niet een soort goede bui van hem is.' Weijland kan zich voorstellen dat Verstappen soms wellicht wat nukkig over kan komen als hij wordt geïnterviewd vlak voor een sessie. 'Hij zit dan zo in zijn concentratie', zegt de Viaplay-presentator. 'Maar hij is ook heel uitgesproken, en dat vind ik ook heel mooi.'

Weijland zat voornamelijk in de studio om de Viaplay-analisten aan de tand te voelen na een sessie of een race, maar mocht ook het eindejaarsinterview doen met Verstappen. Hij kreeg een uur de tijd om het seizoen met de Limburger te bespreken. 'We hadden ook een playstation meegenomen', lacht Weijland. 'Hij zei: laten we straks alsjeblieft FIFA (voetbalspel, red.) gaan spelen, want dat vind ik veel leuker dan zo'n interview!' Verstappen staat erom bekend dat hij wel goed is in gamen, maar het potje tegen Weijland verloor hij. 'Hij is best wel goed! We hebben een heel goed potje gespeeld', aldus Weijland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws