Verstappen komt weg met een boete in Brazilië Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen komt weg met een boete in Brazilië

Verstappen komt weg met een boete in Brazilië

Max Verstappen komt in Brazilië weg met een boete van 50.000 euro na de sportieve reglementen te verbreken. Op Interlagos zat de Nederlander aan de achtervleugel van zijn eigen Red Bull, evenals aan de achtervleugel van de Mercedes van Lewis Hamilton. Dit is in strijd met de reglementen, die voorschrijven dat enkel mensen met toestemming van de FIA-delegatie de bolides aan mogen raken.

Zodra beelden van Verstappen op internet verschenen van vlak na de kwalificatie besloten de stewards om de Limburger bij zich te roepen. Om 13.30u Nederlandse tijd moest hij zich melden bij de wedstrijdleiding en heeft hij uit moeten leggen waarom hij na afloop naar de bolide van de concurrenten toeliep, en wat zijn intenties waren. De stewards zagen er geen kwaad in, en zodoende komt de Red Bull Racing-rijder weg met een boete van 50.000 euro.

Dat betekent dat hij de sprintrace, die voor 20.30u Nederlandse tijd gepland staat, vanaf de tweede plek start. Een flinke opluchting voor Red Bull, gezien de Oostenrijkse renstal een gridstraf moest vrezen na het incident op vrijdag. Deze komt er dus niet, wat betekent dat Verstappen kanshebber blijft op punten in de sprintrace, evenals de overwinning op zondag.

Hamiltons vonnis een uur later

Het vonnis van Lewis Hamilton laat noga altijd op zich wachten. Recentelijk werd duidelijk dat Mercedes zich bij de stewards moet melden om 14.30u, precies een uur na de afspraak van Verstappen. Dan wordt bepaald of de technische overtreding van het team uit Brackley bestraft wordt. De Brit bleek namelijk met een DRS-systeem te rijden dat verder openklapte dan reglementair toegestaan.

Wordt Mercedes schuldig geacht dan start de zevenvoudig wereldkampioen de sprintrace vermoedelijk van de laatste plek. Dat zou Verstappen, die tweede werd in de kwalificatie, promoveren naar P1. Wordt Mercedes vrijgesproken dan behoudt Hamilton zijn eerste plek, maar wordt hij wegens een ICE-wissel op zondag wel nog steeds vijf plekken teruggezet. Hoe dan ook wordt het een zware Grand Prix van Brazilië voor de nummer twee in het WK.

Denk jij dat Max Verstappen de GP van Brazilië wint? Zet in en krijg 1,44 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws