Live F1 20:30u | Sprintkwalificatie Grand Prix van Brazilië Formule 1
Formule 1

Live F1 20:30u | Sprintkwalificatie Grand Prix van Brazilië

Live F1 20:30u | Sprintkwalificatie Grand Prix van Brazilië

Na de uitspraken van de stewards ligt de hele F1-wereld op zijn kop. Lewis Hamilton werd gediskwalificeerd voor de kwalificatie, hetgeen betekent dat hij de sprintkwalificatie achteraan moet gaan starten. Max Verstappen kreeg een boete van de FIA, maar mag nu vanaf de eerste plek starten. Om 20.30u staat de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië op de agenda. Hierbij worden de startplaatsen voor de race op zondag bepaald. Daarnaast krijgt de top drie van deze, verkorte race nog punten toegewezen. F1Maximaal houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen op Interlagos.

De hele F1-wereld moest lang wachten op de toch wel belangrijke uitspraken van de FIA, maar in aanloop naar de sprintkwalificatie is het hoge woord eruit. Dankzij een fout met de DRS van de W12, die te ver open schoof, wordt Hamilton gediskwalificeerd. Door de diskwalificatie van Hamilton neemt Verstappen de eerste startplek voor de sprintkwalificatie over en lijkt hij zo een flinke slag te kunnen slaan in de strijd om het wereldkampioenschap.

Ondanks alle commotie zal er toch geracet moeten worden en dat betekent dat Verstappen en zijn collega's weer achter het stuur mogen kruipen voor de volgende sessie. Tijdens de tweede vrije training konden de coureurs nog eens aanzetten en finetunen, om zo de ideale racepace te vinden. Nu worden in 24 ronden de startplekken voor de Grand Prix van Brazilië beslist. De winnaar van de sprintkwalificatie krijgt tevens de poleposition toegewezen. Na de diskwalificatie van Hamilton lijkt niets een poleposition voor Verstappen in de weg te staan.

Verstappen tegen Hamilton het gesprek van het weekend

Hamilton wist op de vrijdag op knappe wijze de poleposition naar zich toe te trekken. De Brit zette zijn Mercedes op de eerste startplek, en deed dit met een overtuigend gat van ongeveer vier tienden naar de eerste directe concurrent, Verstappen. De Nederlander wist Valtteri Bottas en Sergio Pérez wel achter zich te houden in de kwalificatiesessie.

Dat zou betekend hebben dat Hamilton en Verstappen elkaar tegen zouden komen in de eerste bocht, maar dat zit er niet meer in. De grootste verhaallijn van dit weekend is uiteraard de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton. Het duo vecht het race na race uit in 2021 en met nog vier races te gaan is het gat een magere negentien punten, in het voordeel van Verstappen.

Mercedes met een gridstraf

Waar Hamilton de sprintrace ook eindigt, hij zal de Grand Prix van Brazilië vijf plaatsen lager aanvangen. Mercedes besloot zijn interne verbrandingsmotor te vervangen in Brazilië. Nog meer slecht nieuws voor de Duitse renstal. Aangezien het de tweede keer is dat hij dit onderdeel vervangt in 2021 staat daar een gridstraf van vijf plekken tegenover. Die incasseert hij dus voorafgaand aan de hoofdrace op zondag.

Denk jij dat Max Verstappen de GP van Brazilië wint? Zet in en krijg 1,44 keer je inzet terug!

Live F1 20:30| Sprintkwalificatie Grand Prix van Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws