Verstappen met Team Redline net buiten podium geëindigd in virtuele 500 Mijl van Sebring Max Verstappen
Max Verstappen

Max Verstappen is tijdens de virtuele 500 Mijl van Sebring met Team Redline net buiten het podium geëindigd in de LMP2-klasse. In de 134 ronden tellende race, die onderdeel uitmaakt van de Le Mans Virtual Series, kwam de Nederlander als vierde over de streep. Het team van Porsche Coanda, met startnummer 23, wist te winnen, met Laurin Heinrich, Joshua Rogers en Mack Bakkum achter het stuur.

Verstappen reed rond met startnummer 1 en wisselde af met Jeffrey Rietveld en Max Benecke. Ze begonnen als tweede aan de race, maar moesten direct al hun plek afstaan aan een Porsche Coanda met startnummer 20, terwijl die met startnummer 23 al vooraan reed. De gehele race wisten de twee auto’s voor die van Team Redline hen op afstand te houden en was het in de laatste stint de beurt aan Verstappen om daar wat aan te doen.

Trage tankbeurt nekt Verstappen en Team Redline

Op het moment dat de Red Bull-rijder instapte, was de achterstand op de leider zo'n 20 seconden. Verstappen wist langzaam vooruitgang te boeken, maar een trage tankstop zorgde ervoor dat hij helemaal terugzakte. Hij zag zijn achterstand op de leider oplopen tot 25 seconden en moest zelfs gaan oppassen voor de Mercedes AMG Petronas Esports met startnummer 63. James Baldwin ging vol in de aanval bij Verstappen.

In de laatste 10 ronden kwam Baldwin tot op twee seconden van Verstappen. Door verkeer voor de tweevoudig wereldkampioen, werd het hem erg heet onder de voeten. Bij het uitkomen van de laatste bocht en voor de tweede keer verkeer voor zich, moest Verstappen na bocht 1 zijn plek afstaan aan Baldwin. Daardoor reed Team Redline op de vierde plaats en was een podiumplaats niet meer binnen handbereik.

Verstappen in virtuele 24 Uur van Le Mans?

Het was alweer de voorlaatste ronde van de Le Mans Virtual Series. In januari wordt deze afgesloten met de virtuele 24 Uur van Le Mans. Voorgaande jaren deed Verstappen daar al eens aan mee, net als Lando Norris. De totale prijzenpot voor de Le Mans Virtual Series bedraagt 250.000 dollar, met dubbele kampioenschapspunten voor de virtuele 24 uur van Le Mans. Op 14 en 15 januari is deze te volgen.