Horner zag Pérez worstelen in Abu Dhabi: 'Dat zat hem in de weg voor een eenstopper' Formule 1
Formule 1

Horner zag Pérez worstelen in Abu Dhabi: 'Dat zat hem in de weg voor een eenstopper'

Horner zag Pérez worstelen in Abu Dhabi: 'Dat zat hem in de weg voor een eenstopper'

Christian Horner zag dat Sergio Pérez het moeilijk had met zijn banden in de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. Volgens de teambaas van Red Bull Racing komt dat door de kleine marges die er zijn ontstaan. Dat heeft weer te maken met de introductie van de 18-inch banden dit seizoen.

'Wat we dit jaar gezien hebben, is dat er hele kleine marges zijn', begint Horner zijn uitleg bij Motorsport.com. 'Een kleine afwijking qua stand van de voorvleugel, rijhoogte of mechanische balans kan een dramatisch effect hebben op de levensduur van de banden.'

'In Abu Dhabi zat de eerste stint Pérez dwars'

Over het algemeen is Horner wel tevreden hoe Pérez omging met zijn banden in de rest van het seizoen. 'Hij heeft vele races gereden waarin hij fantastisch omging met de banden. In Abu Dhabi was het alleen de eerste stint die hem dwars zat.'

Zo zag Horner dat de Mexicaan meer last had van graining op de rechter voorband dan Max Verstappen en Charles Leclerc. 'Daardoor moest hij eerder dan gepland naar binnen, wat hem in de weg zat voor een eenstopper. Met de tweestopper ging hij in de race dus meer in de aanval', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws