Verstappen niet helemaal tevreden na poleposition: 'Moeten we volgend weekend oplossen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen niet helemaal tevreden na poleposition: 'Moeten we volgend weekend oplossen'

Verstappen niet helemaal tevreden na poleposition: 'Moeten we volgend weekend oplossen'

Max Verstappen is verrast met poleposition voor de Grand Prix van Bahrein. De coureur van Red Bull Racing kent nog geen vlekkeloos weekend en dus is de eerste startplek voor de Grand Prix van Bahrein meer dan welkom. Verstappen wordt op de eerste startrij vergezeld door zijn teamgenoot Sergio Pérez, met Charles Leclerc en Carlos Sainz van Ferrari achter hen. Daarmee zijn de eerste stoten alweer uitgedeeld.

'Dat was beter dan verwacht eigenlijk', begint een opgetogen Verstappen voor de camera van Viaplay. 'Vooral na al die problemen die ik had in dit weekend. We hadden geen goede balans. In de kwalificatie kwam het redelijk goed bij elkaar, maar er zijn nog wel een paar dingen die we voor volgend weekend moeten oplossen.' Daarbij doelt hij op onderdelen op de beide Red Bulls, die overeen zouden moeten komen met elkaar, maar niet dezelfde prestaties behalen.

Verstappen ziet problemen nog niet opgelost

Tijdens de vrije trainingen kwam naar voren dat Verstappen het niet makkelijk had. Dat hij tijdens de kwalificatie dan toch poleposition weet te pakken, heeft de problemen nog niet opgelost. 'Ik vind niet dat het nu ineens wel heel erg lukt', zegt Verstappen daarover. 'Uiteindelijk probeer je er het beste van te maken en de balans was op zich iets beter dan de afgelopen sessies. Maar het is nog steeds niet hoe ik het wil hebben, dus daar zit zeker nog wat marge in.'

Voor wie vreest Verstappen in de race? 'Ik denk over het algemeen dat wij er in de racerun beter uitzien dan over één ronde. Ik denk dat Aston Martin tot nu toe het dichtste bij hebben gezeten in de racerun, die starten gelukkig iets verder naar achteren. Maar we moeten ons gewoon op onszelf concentreren en daar het beste uithalen', besluit Verstappen, die met deze poleposition een mooi cadeau heeft voor zijn jarige vader, Jos Verstappen. 'Ik denk dat hij daar wel blij mee is.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws