Marko verwacht dat Red Bull verschil gaat maken: 'We hebben genoeg opties' Formule 1
Formule 1

Marko verwacht dat Red Bull verschil gaat maken: 'We hebben genoeg opties'

Marko verwacht dat Red Bull verschil gaat maken: 'We hebben genoeg opties'

Helmut Marko kijkt met vertrouwen uit naar de Grand Prix van Bahrein, waarin Max Verstappen zal vertrekken vanaf poleposition en Sergio Pérez de eerste startrij compleet maakt. Daarmee begint Red Bull Racing het seizoen meteen goed, door zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz van Ferrari achter zich te houden. In de kwalificatie leek het allemaal een stuk spannender dan het in de race gaat worden, denkt Marko.

'We denken dat het in de race duidelijker zal zijn', begint Marko na afloop voor de camera van ServusTV. Hij verwacht dat Red Bull in de race gewoon weer het verschil gaat maken, ondanks dat het na de kwalificatie een stuk spannender lijkt te zijn. 'Dat heeft ermee te maken met dat de bandenslijtage bij deze temperaturen echt minimaal is. Ook vanuit het oogpunt van bandenstrategie hebben we genoeg opties, dus verschillende strategieën zijn mogelijk.'

Marko: 'Aston Martin beter dan Mercedes'

Bij Marko viel ook de prestatie van Fernando Alonso bij Aston Martin op. De Spanjaard wist zich als vijfde te kwalificeren, achter de Red Bulls en Ferrari's. Daarmee staat hij zelfs voor de Mercedes-coureurs. Marko verwacht dan ook veel van hem in de race, vooral nadat hij sterke longruns heeft laten zien. 'In de longruns was Aston Martin beter dan Mercedes, dus het wordt een spannende strijd.'

Waar Marko zich minder druk om lijkt te maken, is Ferrari. Tijdens de kwalificatie liet Leclerc de kans liggen om op poleposition te jagen. De Oostenrijker wil niet geloven dat hij dat heeft gedaan om zo een setje banden te sparen. 'Ik weet niet wat er met Leclerc was, maar vermoedelijk heeft het te maken met de motor. De betrouwbaarheid lijkt er nog niet te zijn', besluit Marko.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws