Waarom ging Leclerc niet voor pole Verstappen? 'Ik denk dat we op betere positie staan' Formule 1
Formule 1

Waarom ging Leclerc niet voor pole Verstappen? 'Ik denk dat we op betere positie staan'

Waarom ging Leclerc niet voor pole Verstappen? 'Ik denk dat we op betere positie staan'

Charles Leclerc en Carlos Sainz starten de Grand Prix van Bahrein vanaf de tweede startrij. Sainz kwam niet verder dan een vierde startpositie, terwijl Leclerc al vroeg in de laatste sessie genoegen nam met de derde plek. De Monegask besloot namelijk om niet meer naar buiten te gaan in de laatste run, waardoor de poletijd van Max Verstappen niet meer aangevallen kon worden.

'Er was geen enkel probleem', legt Leclerc direct na afloop van de kwalificatie uit voor de camera van de officiële Formule 1. 'Ik denk dat we voor de pole vochten, wat eerlijk gezegd een goede verrassing was. Dat had ik niet verwacht na het testen en na de vrije trainingen die een beetje moeilijk waren. We slaagden erin dat tempo te vinden voor de kwalificatieronde, wat geweldig was.'

Toch heerst er geen euforie bij Leclerc. 'We moeten in ons achterhoofd houden dat we in de racerun een beetje op achterstand lijken te staan ten opzichte van Red Bull. Ik denk dat we op een betere plaats staan als we als derde starten met nieuwe banden dan als eerste met oude banden of iets verder naar boven. Ik weet niet of we de pole zouden hebben gehaald of niet. Maar het zou dichtbij zijn geweest.'

'We zitten veel dichter bij elkaar dan we hadden verwacht en dat ziet er goed uit voor de toekomst', gaat Leclerc verder. 'Ik denk dat het de Formule 1 spannender maakt. Ik kijk dus uit naar de rest van de races. We lijken nu een beetje een zwak punt te hebben. Een nieuwe band zal ons in de race helpen. Maar ik weet niet hoeveel het beeld daarmee zal veranderen, maar het gaat in ieder geval de goede kant op.'

Sainz: 'Ben niet helemaal tevreden'

Bij Sainz waren zijn verwachtingen iets hoger. Hij is dan ook niet helemaal tevreden, zegt hij in gesprek met Viaplay en Sky Sports F1. 'Ik had liever één of twee posities hoger gestaan of meegedaan om poleposition, maar Red Bull heeft de voorsprong op ons. Het was een moeilijk weekend tot aan de kwalificatie. Als ik kijk naar waar ik vrijdag stond. Dat ik dan nu op de vierde plek sta, een paar tienden achter Charles, is niet heel slecht.

'We weten dat onze auto niet ideaal is in de race', geeft Sainz toe. 'We zien dat de Aston Martin snel is, net als de Red Bull. Het zal moeilijk worden om hen te bestrijden. We wilden gewoon ons eigen ding blijven doen en wanneer het aankwam op de kwalificatie, hebben we een stap in de goede richting gezet. We moeten de set-up nog wat gaan finetunen en zullen er alles aan gaan doen om de strijd aan te gaan', besluit Sainz.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws