Verstappen nog altijd ontevreden: 'Ik vind nog steeds dat het een race incident was' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen nog altijd ontevreden: 'Ik vind nog steeds dat het een race incident was'

Verstappen nog altijd ontevreden: 'Ik vind nog steeds dat het een race incident was'

Max Verstappen staat nog altijd niet achter de beslissing van de wedstrijdleiding bij de Grand Prix van Italië, van wie hij een gridstraf te verduren kreeg. Komend weekend in Rusland betekent de beslissing een gridstraf van drie plekken en dat vormt niet bepaalt een ideale situatie. Desalniettemin is de Red Bull-coureur strijdvaardig.

Verstappen denkt nog wel eens terug aan het moment in Italië, waarbij hij in aanraking kwam met Hamilton. Toch wil hij het moment liever gewoon achter zich laten, stelt hij. 'Je kan er nog zoveel over napraten als je wilt, maar het is voor mij belangrijk om gewoon vooruit te kijken. Ik ben nog steeds van mening dat het een 'race incident' was, maar we hebben nu een gridstraf gekregen en daar moeten we mee leven. De zondag in Monza was op heel veel fronten gewoon niet onze dag, maar dat moeten we nu achter ons laten.'

Ondanks dat Sochi ook wel 'Mercedes-land', wordt genoemd, pakte Verstappen in de vorige editie van de Russische Grand Prix een knappe tweede plek. 'Het was vorig jaar geweldig om als tweede over de streep te komen in Sochi, zeker omdat het gewoon geen goede baan voor ons is, de auto ligt het circuit niet zo goed. Dit jaar is onze auto beter, dus het wordt interessant om te zien hoe we voor de dag zullen komen. Het wordt totaal anders dan Monza en het lijkt er zelfs op dat er een beetje regen aan zit te komen. De baan, en vooral de lay-out, is erg anders dus ik kijk er naar uit om alles te geven.'

Verstappen: 'Het seizoen is nog lang'

Regen of geen regen, Verstappen start hoogstwaarschijnlijk achter Hamilton op de startgrid en de Nederlander zal zijn concurrent voorbij moeten rijden als hij alles nog in eigen hand wil houden dit jaar. 'Die straf is dus niet ideaal, maar er is nog niets verloren gegaan. Zo kijk ik ernaar. Zeker als je kijkt naar het kampioenschap zijn er nog een hoop races te gaan. We moeten nu gewoon weekend voor weekend maximaal presteren en dan kijken we wel of het uiteindelijk genoeg is', aldus de coureur in een persbericht van zijn team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws