Verstappen reageert geschokt op brandende Mercedes-merchandise: 'Vreselijk..' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert geschokt op brandende Mercedes-merchandise: 'Vreselijk..'

Verstappen reageert geschokt op brandende Mercedes-merchandise: 'Vreselijk..'

Max Verstappen heeft zich uitgelaten over een filmpje waarin een Nederlandse Formule 1-fan een Mercedes-petje verbrandde. Gedurende het Grand Prix-weekend in Hongarije dook het materiaal van de fan op, en Verstappen geeft aan dat dat soort gedrag totaal niet door de beugel kan. Na de Grand Prix van Oostenrijk bekritiseerde hij de fans die grensoverschrijdend verdrag vertoonden al, en nu doet hij dat dus nogmaals.

Op twitter werd gedurende het weekend een video geplaatst van een groep fans met oranje shirts en Red Bull Racing-shirts aan. Deze fans stonden in een groep muziek te luisteren, en op het beeldmateriaal is verder te zien hoe een van de fans een Mercedes-petje omhoog houdt dat in brand staat. Ook Verstappen heeft inmiddels het beeldmateriaal meegekregen.

'Dat is natuurlijk totaal niet acceptabel', stelt Verstappen in gesprek met The Race. 'Ik ben het beslist niet eens met deze individu's, want dat is gewoon vreselijk', benadrukt hij. Wederom uit hij dus kritiek op zijn achterban, die zich in Spielberg ook al misdroeg. Na het weekend in de Oostenrijkse bergen stelde hij dat fans die grensoverschrijdend gedrag vertoonden geen échte F1-fans zijn.

Verstappen over publiek op de Hungaroring

Net zoals in de meeste Europese Grand Prix-weekenden reisden er in Hongarije weer veel Nederlanders mee met het Formule 1-circus. De sfeer was in Boedapest in principe goed, merkte de enkelvoudig wereldkampioen. 'Over het algemeen denk ik dat de meerderheid van de fans vooral voor alle rijders aan het juichen was gedurende de wedstrijd en tijdens de podiumceremonie.'

'Zo hoort het denk ik te zijn', meent hij. De supporters die langs het asfalt staan, kunnen specifiek fan zijn van één coureur of één team, maar hij ziet liever niet dat rijders uitgejouwd worden. Logischerwijs geldt voor het in brand steken van kledingstukken met teamlogo's erop datzelfde: 'Video's van fans die Mercedes-merchandise verbranden, zijn vreselijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws