Mol zag euforische Verstappen in Hongarije: 'In feite zijn grootste overwinning ooit' Formule 1
Formule 1

Mol zag euforische Verstappen in Hongarije: 'In feite zijn grootste overwinning ooit'

Mol zag euforische Verstappen in Hongarije: 'In feite zijn grootste overwinning ooit'

Bij Ziggo Sport zijn de analisten erg positief over het resultaat van Max Verstappen en Red Bull Racing in Hongarije. De Nederlander wist aan het langste eind te trekken en was daar bijzonder blij mee. Olav Mol en Robert Doornbos denken te weten waarom hij door de dolle heen was, en dit in Frankrijk bijvoorbeeld niet het geval was.

'Finish on a high, hè.. We zijn pas halverwege, maar wát een finale', zo laat Doornbos als eerste van zich horen bij Race Café. Hij zag de Red Bull-rijder in de laatste bocht niet driften, iets dat hij bij overtuigende voorsprongen neigt te doen. 'Normaal doet-ie dat wel, maar ik denk dat hij nu dacht dat hij met die regen maar geen risico moest nemen', verklaart de analist.

'Dan wil je van die kerbs afblijven. Het was ook niet helemaal duidelijk waar het precies regende', voegt hij daaraan toe. Later, toen de Grand Prix eenmaal in zijn slot gevallen was, begon het een stuk harder te regenen. In die laatste ronden hadden de F1-coureurs er al last van, maar het was niet voldoende om een wissel naar natweerbanden te rechtvaardigen.

Verstappen dolblij

Verstappen was na de race op de Hungaroring dolblij. Zoveel emotie toonde hij in Le Castellet, toen hij de Grand Prix van Frankrijk won, bijvoorbeeld niet. Mol: 'Verstappen heeft nog nooit een wedstrijd gewonnen die hij lager begon dan P4. Dit is dus in feite zijn grootste overwinning ooit. Van buiten de top vier heeft hij nog nooit een race gewonnen.'

'In Paul Ricard kreeg hij hem voor zijn gevoel cadeau', zo haakt Doornbos instemmend aan. In Hongarije was dat beslist niet het geval. Meermaals moest hij concurrent Charles Leclerc voorbij op het circuit. De Monegask werd door Ferrari benadeeld toen hij op de harde banden gezet werd, en daarmee wist Verstappen zijn voorsprong in de titelstrijd te vergroten naar tachtig punten. 'Hij is ook zwaar uitgelopen weer', weet Doornbos.

Betekent dit dat de titelstrijd er zo ongeveer op zit? Zo ver willen de heren niet gaan. Mol: 'Leclerc heeft ook 43 punten voorsprong gehad. Toen werd geroepen dat het voorbij was.' Aan tafel stellen de heren dus dat de enkelvoudig wereldkampioen er zeker goed voor staat, maar de titel is zeker nog niet binnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws