Verstappen reageert koeltjes na verloren GP Singapore: 'Voor mij helemaal prima' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert koeltjes na verloren GP Singapore: 'Voor mij helemaal prima'

Verstappen reageert koeltjes na verloren GP Singapore: 'Voor mij helemaal prima'

Max Verstappen heeft zich neergelegd bij het resultaat van de Grand Prix van Singapore. Op zaterdag was de coureur van Red Bull Racing nog redelijk boos over de situatie bij de Oostenrijkse renstal, maar de Nederlander wist dat zijn zegereeks een keer ten einde zou komen. Verstappen kijkt daarom alvast vooruit naar de Grand Prix van Japan. De Red Bull-coureur verwacht daar gewoon weer competitief te zijn.

Na een verschrikkelijke kwalificatiesessie wist Verstappen dat het moeilijk zou worden om te winnen op het Marina Bay Street Circuit. Vorig seizoen begon de coureur van Red Bull op de achtste plek en wist hij zijn weg naar voren ook niet te vinden, maar de inhaalrace van 2023 was wel een stuk beter. Vooral in de laatste stint had de tweevoudig wereldkampioen de snelheid goed te pakken. Verstappen maakte bijna twintig seconden goed op Charles Leclerc, maar de Ferrari-rijder ging er nipt met de vierde plek vandoor.

Dat Verstappen geluk nodig had om te winnen of zelfs het podium te halen, was ook wel duidelijk uit de strategie van zijn team. De Nederlander begon, net zoals teamgenoot Sergio Pérez, op de hards. Het team gokte dus op een vroege of late safetycar, maar de crash van Logan Sargeant kwam voor de Red Bull-mannen op een verschrikkelijk moment. 'Het was het slechtst denkbare scenario', merkte Verstappen op bij ESPN na afloop van de Grand Prix.

Het vertrouwen bij Red Bull over de kansen van Verstappen bij het uitblijven van de safetycar was best hoog. Verstappen heeft zich vooral neergelegd bij het behaalde resultaat in Singapore. 'Ik wist dat deze dag zou komen, dus voor mij is het helemaal prima. Alles moet perfect zijn. Zoals iedereen altijd zegt: kijk hoe dominant ze zijn, kijk hoe gemakkelijk het is. Maar het is niet gemakkelijk. Dit weekend hebben we een paar dingen niet goed gedaan en dan sta je op een achterstand en win je niet.'

Verstappen: 'Zullen snel zijn in Suzuka'

Na een mindere race van Red Bull zou de concurrentie uiteraard hoopvol naar de toekomst willen kijken. Verstappen denkt dat de rivaliserende teams niet te veel vertrouwen moeten krijgen na één slechte race van de Oostenrijkse renstal. 'Ik denk dat we snel zullen zijn in Suzuka. Deze baan is zo anders dan Suzuka, je kunt het niet echt met elkaar vergelijken. Het zou goed moeten zijn voor onze auto. De baan is altijd superleuk om op te rijden, dus ik hoop dat zodra we de auto op de baan zetten, deze goed presteert', aldus de leider in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws