Verstappen tevreden ondanks mislopen pole: 'Het verraste mij dat we zo competitief waren' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen tevreden ondanks mislopen pole: 'Het verraste mij dat we zo competitief waren'

Verstappen tevreden ondanks mislopen pole: 'Het verraste mij dat we zo competitief waren'

Max Verstappen blikt met een tevreden gevoel terug op zijn kwalificatie. De Red Bull-coureur start de Grand Prix van Miami weliswaar vanaf de derde plek, toch is Verstappen blij met het resultaat. Dat heeft er vooral mee te maken met dat de Limburger weinig kilometers heeft gemaakt op de vrijdag. Even leek poleposition er nog in te zitten, maar die ging uiteindelijk toch naar Charles Leclerc.

'Over het algemeen ben ik best tevreden met mijn kwalificatie', begint Verstappen na afloop. 'Ik heb op vrijdag maar vier á vijf ronden gereden, dus de zaterdag stond in het teken van het verkennen van de baan en het vinden van de juiste balans. Het verraste mij dat we zo competitief waren in de kwalificatie, omdat dit geen makkelijke baan is om te leren. Natuurlijk zou je pole willen hebben, maar waar we vandaan komen, hebben we goed werk verricht.'

'We hebben een goede topsnelheid'

Verstappen had vooral gehoopt dat het weekend beter was begonnen. 'Ik denk dat we goed werk hebben verricht, maar we zouden het weekend minder moeilijk moeten maken.' Toch zit de Nederlander nog vol vertrouwen. 'Het is altijd lastig, maar we hebben een goede kans voor de race. We hebben een goede topsnelheid en de auto reageert goed, dus ik kijk ernaar uit.'

Inhalen zal lastig worden in Miami, aangezien de baanomstandigheden niet gunstig zijn. 'Het is vrij glad buiten de normale racelijn, maar we zullen het zien', aldus Verstappen. 'Er kan een hoop gebeuren in de race. Ik denk dat het een stuk warmen zal zijn dan tijdens de kwalificatie, dus het zal er ook nog aan liggen hoe de banden daarop reageren', besluit de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws