Verstappen verrast door onderscheiding: 'Denk je niet aan als je begint met racen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verrast door onderscheiding: 'Denk je niet aan als je begint met racen'

Verstappen verrast door onderscheiding: 'Denk je niet aan als je begint met racen'

Max Verstappen was verrast toen hij donderdag benoemd werd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, zo laat hij weten tegenover de NOS. De coureur van Red Bull Racing was voorafgaand aan zijn thuisrace op Circuit Zandvoort in Amsterdam om de onderscheiding in ontvangst te nemen van sportminister Conny Helder.

'Dat zijn dingen waar je ten eerste niet aan denkt als je begint met racen', opent Verstappen wanneer hij wordt gevraagd naar zijn mening over de onderscheiding. 'Je probeert natuurlijk altijd het hoogst haalbare te bereiken in de Formule 1. Toen ik daar donderdag mee uitgereikt werd, zijn dat wel heel bijzondere momenten en fijn dat de familie erbij kon zijn', is de Nederlander dankbaar.

Verstappen wist niet dat hij de onderscheiding zou krijgen, terwijl anderen wel op de hoogte waren. 'Ik moest chique gekleed aankomen, dus ik dacht al: dat is een beetje anders dan normaal', legt de regerend wereldkampioen uit. 'Normaal kom je gewoon in je normale kleren richting het circuit, maar ik moest eerst naar Amsterdam. Dus ja, heel mooi moment.'

Pérez feliciteert 'goede vertegenwoordiger' Verstappen

Sergio Pérez is ook op de hoogte van wat Verstappen donderdag meemaakte. De Mexicaan feliciteert zijn Red Bull-teamgenoot dan ook. 'Ik heb het gehoord. Goed gedaan van Max. Hij verdient het en hij is een goede vertegenwoordiger van zijn land', stelt de 32-jarige. Het Grand Prix-weekend van Nederland, met Verstappen inmiddels als Officier, kent vrijdagmiddag zijn aftrap.

Ruim anderhalf keer je inzet terug als Verstappen de Grand Prix van Zandvoort wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws