Horner: Verstappen 'geraakt' na benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau Max Verstappen
Max Verstappen

Horner: Verstappen 'geraakt' na benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Horner: Verstappen 'geraakt' na benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Max Verstappen heeft indruk gemaakt op Christian Horner. De coureur van Red Bull Racing werd donderdag, voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de ceremonie hield de regerend wereldkampioen een toespraak die indruk maakte op zijn teambaas.

Horner behoorde tot het groepje mensen dat bij de ceremonie van Verstappen was. Zo was ook Helmut Marko aanwezig en Verstappens partner Kelly Piquet en moeder en zus Sophie Kumpen en Victoria. Na de uitreiking aan de Nederlander, hield hij een speech. 'Max deed dat heel goed, hij uitte zijn dankbaarheid', vertelt Horner in gesprek met De Telegraaf.

Voor Verstappen is het een 'fantastische eer' om benoemd te worden tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, zegt Horner. 'Je zag dat hij geraakt was en zich vereerd voelde. Hij is een geweldige ambassadeur voor het land en dat hij dit al heeft bereikt op deze leeftijd is buitengewoon.' De titel die Verstappen kreeg is de vierde graad - van zes - in de Orde van Oranje-Nassau. Johan Cruijff behoort tot de mensen die Verstappen zijn voorgegaan.

Red Bull-top aanwezig bij ceremonie Verstappen

Dat Horner samen met Marko werd uitgenodigd naast de familie van Verstappen, vindt de Red Bull-teambaas een grote eer en hij ziet dat als een privilege. 'We zijn bij Red Bull Racing heel trots op hem', vertelt Horner. 'Sterker nog, heel Nederland mag trots op hem zijn. Prachtig dat hij deze erkenning krijgt. Hopelijk gaan we samen nog veel meer bereiken.'

Ruim anderhalf keer je inzet terug als Verstappen de Grand Prix van Zandvoort wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws