Verslag VT1 | Russell en Hamilton bezorgen Mercedes 1-2, Verstappen valt stil Formule 1
Formule 1

Verslag VT1 | Russell en Hamilton bezorgen Mercedes 1-2, Verstappen valt stil

Verslag VT1 | Russell en Hamilton bezorgen Mercedes 1-2, Verstappen valt stil

George Russell is de eerste vrije training voor de Grand Prix van Nederland bovenaan geëindigd. Teamgenoot Lewis Hamilton bezorgt Mercedes tegelijkertijd een 1-2. Carlos Sainz is de beste Ferrari op P3, terwijl Charles Leclerc zesde werd. Max Verstappen viel stil met versnellingsbakproblemen.

Verstappen begon wel meteen goed aan de eerste vrije training door snel de eerste plek in handen te nemen. Lang kon hij er ook weer niet van genieten, toen Daniel Ricciardo drieduizendsten sneller ging na de eerste zeven minuten van de sessie. Later ging Verstappen weer een tandje sneller en stond hij met een 1:14,714 bovenaan. Het bleek meteen de laatste ronde van de Nederlander.

De Red Bull-coureur viel na een kleine tien minuten in de trainingssessie stil. Over de boordradio zei Verstappen dat er iets mis leek te gaan met de versnellingsbak van zijn RB18. Het stilvallen van Verstappen leverde een rode vlag-situatie op die ongeveer tien minuten duurde. De schade aan de RB18 is, ondanks de boordradio van Verstappen, onbekend.

Zachte banden en hachelijke momenten Pérez

Na de rode vlag-periode wisselden de coureurs naar de zachte banden. Waaronder ook Lando Norris, die snel naar de eerste plek ging. Sainz nam deze met nog een ruim halfuur te gaan over dankzij een 1:12,845. Pérez kende ondertussen twee hachelijke momenten. Zo ging hij eerst erg wijd door Hugenholtz. Met nog zo'n 26 minuten te gaan schoot hij van de baan uitkomend van de negende bocht en reed hij rakelings langs de muur.

Los van het stilvallen van Verstappen was het verhaal van de eerste vrije training toch ook wel de snelheid van McLaren. Norris stond tweede, terwijl Ricciardo direct daarachter stond op de derde plaats. Het verschil met snelste man Sainz bedroeg voor de Australiër slechts een kleine twee en een halve tiende. Norris zat zelfs binnen een tiende van zijn oud-McLaren-teamgenoot.

Mercedes snel onderweg

Russell nam met nog achttien minuten te gaan de derde plek over van Ricciardo. Vijf minuten later ging de Mercedes-coureur naar de eerste plek met een 1:12,455, bijna vier tienden sneller dan Sainz. Hamilton bevestigde de snelheid van Mercedes door met nog tien minuten te gaan naar P2 te gaan op ruim twee tienden afstand van zijn teamgenoot. De sessie eindigde ook met Russell en Hamilton bovenaan voor Sainz. Norris en Ricciardo werden vierde en vijfde, terwijl Pérez slechts zevende werd.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Nederland 2022

Ruim anderhalf keer je inzet terug als Verstappen de Grand Prix van Zandvoort wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws