Villeneuve zet Engelse fans op hun plek: 'Verstappen heeft titel niet gestolen' Max Verstappen
Max Verstappen

Villeneuve zet Engelse fans op hun plek: 'Verstappen heeft titel niet gestolen'

Villeneuve zet Engelse fans op hun plek: 'Verstappen heeft titel niet gestolen'

Jacques Villeneuve is onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen. De oud-wereldkampioen wuift daarmee de kritiek weg van (vooral) Britse fans dat Verstappen de titel vorig jaar zou hebben 'gestolen', zo schrijft de Canadees in zijn column voor Formule1.nl.

Villeneuve trapt af met een rij aan complimenten voor Verstappen: 'Max is vanaf het begin van het seizoen al indrukwekkend. Hij rijdt zoals hij vorig jaar reed. Normaal ben je na een kampioensjaar wellicht wat vermoeid, maar je ziet dat er niets veranderd is. Hij is eigenlijk alleen maar sterker geworden. Want hij is verlost van die kampioensdruk, heeft laten zien dat hij een titel kan winnen.'

Verstappen doet altijd mee voor de overwinning

Villeneuve geeft vervolgens de criticasters van Verstappen geen recht van spreken. 'Max heeft zeker de laatste twee races laten zien dat hij de titel verdiende. Een auto kan altijd kapotgaan, maar afgezien daarvan doet hij altijd mee om de overwinning. Hij rijdt vrijwel foutloos en als hij er een maakt, corrigeert hij die. Hij rijdt op de toppen van zijn kunnen, op de grens. Hij maakt het beste van wat hij kan beheersen. Er is geen enkele race waar hij minder is. Dat zagen we in Miami ook weer.'

Spannende strijd om de titel

Villeneuve is ook blij met het resultaat van de race in Miami. 'Deze uitslag is in ieder geval goed voor het kampioenschap. We hebben twee teams vooraan die het uitvechten en dicht bij elkaar liggen. Ze hebben elk een leider die niet door het team bepaald is maar gewoon op de baan. Verstappen en Leclerc zijn op een natuurlijke wijze de nummer één geworden.

Red Bull en Ferrari zullen daar op een bepaald moment wel een besluit over nemen maar als geheel zijn beide teams behoorlijk uitgebalanceerd. Carlos Sainz en Sergio Pérez, laten we ze even de sidekicks noemen, kunnen races winnen. Maar ze zijn nog niet op het niveau van de nummers één', zo sluit Villeneuve af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws