Binotto verdedigt strategie Ferrari tijdens safety car-periode Formule 1
Formule 1

Binotto verdedigt strategie Ferrari tijdens safety car-periode

Binotto verdedigt strategie Ferrari tijdens safety car-periode

Mattia Binotto verdedigt de keuze van Ferrari om Charles Leclerc en Carlos Sainz niet naar binnen te halen tijdens de safety car-periode. Max Verstappen reed voor de crash van Lando Norris en Pierre Gasly eenzaam aan kop, maar het werd weer spannend na de neutralisatie. Sergio Pérez stapte wel over op een nieuwe band, maar bij Ferrari dachten ze dat ze de beste kansen hadden op de banden die al onder de auto's zaten.

Toen de safety car naar buiten kwam, stapten enkele coureurs over op nieuwe banden. Voor Ferrari leek het ook een perfecte mogelijkheid, maar de Italiaanse renstal besloot haar rijders buiten te houden. 'We dachten dat een gebruikte band beter zou zijn dan een nieuwe band, omdat deze sneller op temperatuur zouden zijn', wordt Binotto geciteerd door Formel1.de. 'Bovendien hadden we nog maar één setje nieuwe banden en dat waren toevallig de hards.'

'Dat is waarom we besloten buiten te blijven. We dachten dat we op die manier een grotere kans hadden om aan te vallen', vervolgt de teambaas van Ferrari. Het opwarmen van de banden is in de eerste races van het seizoen een heikel punt voor de meeste teams in de Formule 1. Vooral Mercedes heeft moeite met het opwarmen van de banden. In Miami was het echter wat minder lastig, aangezien de temperatuur van het asfalt rond de vijftig graden lag. Desondanks wilde Ferrari niet riskeren dat de banden niet meer in het juiste werkvenster zaten.

Verstappen slaat aanvallen Leclerc af

Verstappen was goed weg bij de herstart, maar Leclerc zat in zijn kielzog. 'Ik denk dat Charles direct na de safety car-herstart de beste mogelijkheid had. Op dat moment zat hij heel erg dicht op Verstappen', aldus Binotto. Leclerc probeerde een aantal keren een opening te vinden, maar door de snelheid van de RB18 op het rechte stuk kon de Monegask door middel van DRS alleen maar bijblijven. In de eindfase kon Verstappen weer een gat trekken en waren de kansen voor Leclerc verkeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws