Albers ziet problemen bij Mercedes: 'Die hele auto is in onbalans' Opinie
Opinie

Albers ziet problemen bij Mercedes: 'Die hele auto is in onbalans'

Albers ziet problemen bij Mercedes: 'Die hele auto is in onbalans'

Tijdens de testdagen in Bahrein kwam Mercedes met een extreem concept naar buiten rollen. Desondanks lijken de ontwikkelingen op de W13 nog niet zijn vruchten af te werpen. De Duitse renstal wist geen imponerende tijden te rijden en de coureurs waren niet te spreken over de auto. Christijan Albers verwacht niet dat Mercedes de boel aan het belazeren is.

De monden van de meeste experts vielen open toen ze de sidepodloze Mercedes zagen. Ook Albers is onder de indruk van het concept. 'Mercedes heeft eigenlijk de meeste vernieuwende auto gepresenteerd', zegt de voormalig coureur bij de Formule 1-podcast van De Telegraaf. 'Het is totaal niet vergelijkbaar met de rest. Bij Red Bull staat de sidepod misschien wel een stuk naar achter en bij de andere teams begint de sidepod al bij de schouder van hun coureurs. Maar dit geeft Red Bull wel de ruimte om de sidepods naar voren te brengen. Als je naar Mercedes kijkt, dan zie je dat ze eigenlijk een soort nep-sidepod hebben gemaakt.'

Albers: 'Iedereen denkt dat Mercedes de boel besodemietert'

De tijden van de testdagen zeggen nog niet alles, maar het lijkt alsof Mercedes in een lastig parket zit. 'Iedereen denkt dat ze de boel aan het besodemieteren zijn', vervolgt Albers. Mercedes wordt vaker beschuldigd van het zogenoemde sandbagging. 'In de langzame bochten zie je dat ze wel weer snelheid hebben, maar in hogesnelheidsbochten hebben ze dan juist weer wel heel veel problemen. Dat laten de GPS-systemen zien. Dat maakt weer eens duidelijk dat je iets geniaals kan maken wat dan ook weer desastreus kan zijn.'

Albers zag Lewis Hamilton en George Russell vechten in de auto. Naast het porpoising had het team last van meerdere problemen met de afstelling van de bolide. 'Die auto lijkt totaal in onbalans te zijn. Ze kunnen misschien wel veel meer downforce hebben dan Red Bull, maar als je auto dusdanig veel onbalans heeft dan kom je nog steeds niet aan een goede rondetijd', aldus Albers. Het is dus nog maar de vraag of Mercedes daadwerkelijk hun rondetijden aan het maskeren zijn.

GP Bahrein live kijken? Bekijk de opties van alle tv-aanbieders of registreer bij F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws