Brundle vindt budgetrel een puinhoop: 'Duidelijk dat Red Bull er erg gevoelig voor is' Opinie
Opinie

Brundle vindt budgetrel een puinhoop: 'Duidelijk dat Red Bull er erg gevoelig voor is'

Brundle vindt budgetrel een puinhoop: 'Duidelijk dat Red Bull er erg gevoelig voor is'

Martin Brundle vindt de rel om de budgetoverschrijding van Red Bull Racing een puinhoop, zo stelt hij bij Sky Sports F1. De Britse analist en ex-autocoureur betreurt de ophef die is ontstaan over de overschrijding in het 2021-seizoen, omdat het volgens hem ten koste gaat van de verhalen die zich dit huidige seizoen afspelen.

'Het is overal een puinhoop, want we hebben het weer over 2021, niet dit seizoen', wordt Brundle geciteerd door Motorsport Week. 'We hebben wat geruchten, we hebben geen feiten over hoeveel er te veel is uitgegeven, wat het betekent, wat de straf zou kunnen zijn.' Brundle merkt op dat er veel onduidelijkheid is en heeft het gevoel dat teams de regels van het budgetplafond beschouwen alsof er speelruimte is.

De analist vertelt: 'Het wordt beschreven als een kleine overschrijding als het maximaal zeven miljoen dollar is.' Hij vindt die regel niet kloppen en stelt voor dat een wijziging op zijn plaats is. 'Omdat de meeste teams je zullen vertellen dat dit een ontwikkelingsbudget voor het hele seizoen is. De terminologie, een kleine overschrijding, suggereert dat het niet erg zwaar was. Het is duidelijk dat Red Bull er erg gevoelig voor is.'

Red Bull verdedigt standpunt over F1-budgetplafond

Brundle weet waarom het voor Red Bull zo gevoelig ligt. 'Ze zeggen: wij denken dat we eronder zaten, zij denken dat we erboven zaten, wij willen uitleggen waarom. Het is gewoon slecht voor de F1 om dit boven ons te hebben hangen. Hier zijn we weer op een prachtig evenement, maar in vier van de afgelopen vijf weken hadden we het over de financiën van vorig seizoen', besluit Brundle licht teleurgesteld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws