Button: 'Wordt komende races een bokswedstrijd tussen Verstappen en Hamilton' Opinie
Opinie

Button: 'Wordt komende races een bokswedstrijd tussen Verstappen en Hamilton'

Button: 'Wordt komende races een bokswedstrijd tussen Verstappen en Hamilton'

Formule 1-wereldkampioen Jenson Button denkt dat de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de openingsfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië het startschot is van een harde rivaliteit in het restant van het seizoen. De Brit verwacht een 'bokswedstrijd'.

Hamilton tikte Verstappen van de baan bij een inhaalpoging in Copse, waarna de Nederland hard crashte. Hamilton werd bestraft, maar won toch nog de race. 'Het wordt pittig vanaf nu', zegt Button tegen Sky Sports. 'Dat is voor ons als kijkers goed, maar ik weet niet of het voor hun goed is', voegt de wereldkampioen van 2009 er aan toe. 'Emoties lopen hoog op. Dit zijn twee van de beste coureurs die ooit in een Formule 1-auto hebben gezeten en de komende races worden een bokswedstrijd.'

Button hoopt op respectvolle strijd

Button hoopt vooral dat het niet mis gaat tussen de twee, dat het op 'de juiste manier' gebeurt, en dat Hamilton en Verstappen de clash hebben uitgesproken na de Grand Prix van Groot-Brittannië. 'Dat vind ik belangrijk, dat deze coureurs begrijpen wat er is gebeurd, het er over hebben en het achter zich laten. Dan kunnen ze hard het gevecht aan gaan, maar wel op de manier zoals het moet.'

Hamilton zou na afloop van de Britse Grand Prix al contact hebben opgenomen met Verstappen, die voor controles naar het ziekenhuis moest. De uitkomst van het gesprek is tot op heden niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws