De Vries reageert op Williams-geruchten: 'Weet niet wat er in toekomst gebeurt' Formule 1
Formule 1

De Vries reageert op Williams-geruchten: 'Weet niet wat er in toekomst gebeurt'

De Vries reageert op Williams-geruchten: 'Weet niet wat er in toekomst gebeurt'

Nyck de Vries heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten over een eventuele overstap naar de Formule 1. De kampioenschapsleider in de Formule E laat weten verrast te zijn door de berichtgeving. Ook Stoffel Vandoorne, De Vries' teamgenoot bij het Formule E-team van Mercedes, reageert op de geruchten.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei zondag dat de twee coureurs het verdienen om in de Formule 1 actief te zijn. Vervolgens doken er geruchten op dat De Vries of Vandoorne eventuele opties zijn voor Williams, dat naar alle waarschijnlijkheid George Russell ziet vertrekken naar Mercedes. 'Ik heb dat gerucht ook gelezen en het was voor jullie waarschijnlijk net zo'n verrassing als voor mij', reageert De Vries tegenover Motorsport.com.

De 26-jarige Nederlander, die in 2019 de Formule 2-titel won, focust zich naar eigen zeggen 'gewoon' op de Formule E, het kampioenschap dat hij met nog twee races te gaan leidt. Samen met Vandoorne is hij onderdeel van de Mercedes-familie en rijden ze ook voor het team in de elektrische raceklasse. 'Ik ben erg blij met Mercedes en de Formule E, en dit is waar ik wil slagen. Wat er in de toekomst op langere of middellange termijn gebeurt, weet ik niet.'

Vandoorne op zijn beurt is eveneens niet met de Formule 1 bezig. In 2017 en 2018 was hij namens McLaren al actief in de koningsklasse van de autosport. Zonder al te veel succes was hij teamgenoot van Fernando Alonso. 'Ik heb de kans al gehad om daar te rijden. Ik ben er geweest met McLaren en laten we het zo zeggen, het waren niet de beste omstandigheden. Voor mij is het geen moetje, het is geen obsessie, alsof ik daar moet zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws