Controversieel advies voor Ferrari om Hamilton eerste coureur te maken: 'Leclerc moet van hem leren' Opinie
Opinie

Controversieel advies voor Ferrari om Hamilton eerste coureur te maken: 'Leclerc moet van hem leren'

Controversieel advies voor Ferrari om Hamilton eerste coureur te maken: 'Leclerc moet van hem leren'

Lewis Hamilton en Charles Leclerc zullen vanaf 2025 een coureursduo vormen namens Ferrari. Beide coureurs staan hoog aangeschreven, en dat kan voor een ingewikkelde dynamiek zorgen, zeker als Ferrari competitief blijkt te zijn. Presentator Will Buxton zou zelf aan Leclerc duidelijk maken dat hij de nummer twee is.

Hamilton is aan zijn twaalfde seizoen voor Mercedes bezig, maar kondigde al voor het seizoen aan dat hij na 2024 vertrekt bij zijn werkgever. Opvallend, omdat hij een half jaar voor dat nieuws nog een nieuw contract bij zijn team tekende. Ferrari sloeg toe met de komst van de nu 39-jarige Brit, al blijft de vraag wel wie de kopman van het team wordt, zeker als Ferrari sterk genoeg is om voor de titel te gaan.

Buxton legt uit dat Frédéric Vasseur twee opties heeft. De eerste optie: 'je moet ze gelijkheid beloven, en zeggen dat ze dezelfde auto zullen hebben. Ze zullen allebei dezelfde kansen krijgen, en als er upgrades krijgen, geef je ze om en om als eerste de nieuwe upgrade, ofwel je wacht tot je genoeg onderdelen hebt om de upgrade aan beiden te geven', geeft de Brit aan bij de Red Flags Podcast.

Hamilton als eerste coureur

Ferrari heeft volgens Buxton ook een andere optie. 'Het alternatief is dat je tegen Charles (Leclerc, red.) zegt: hij is een zevenvoudig wereldkampioen, en hij komt als eerste coureur naar het team. Daar moet je mee leven, en de kans gebruiken om van hem te leren. Dit is jouw team, en dat zal altijd zo zijn. Jij bent hier voor de lange termijn, terwijl Lewis hier twee of drie seizoenen zal zijn. Het is een lastige keuze', vindt Buxton, 'maar Lewis en Fred (Vasseur, red.) kennen elkaar al uit de Formule 3.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lewis hamilton ferrari frederic vasseur carlos sainz lando norris mclaren
Vasseur en Hamilton kennen elkaar al ruim twintig jaar.

Het statement van Buxton is extra opvallend, nu Hamilton belabberd aan het seizoen begonnen is. De Mercedes-coureur staat op een 3-0-achterstand tegen George Russell in het kwalificatieduel, en staat met acht punten na drie races slechts tiende in het kampioenschap. Toch denkt Buxton dat Vasseur zijn voorkeur al duidelijk heeft gemaakt door Hamilton te contracteren. 'Er is één reden waarom Lewis naar Ferrari gaat, en één reden waarom Vasseur Hamilton gehaald heeft.'

'Vasseur wil de titel weer voor Ferrari binnenhalen, en Lewis wil zijn achtste titel winnen. Ik twijfel er dus niet over dat Lewis niet naar Ferrari gaat om Leclerc te steunen bij een titelpoging. Hij wil zelf die titel winnen. Het kan niet eenvoudiger zijn', zegt Buxton, die Hamilton al meteen tot eerste coureur zou uitroepen. 'Als je als groot team niet de voorkeur geeft aan één coureur, dan beginnen de coureurs punten bij elkaar weg te pakken.' In dat geval dreigt een herhaling van 2007, toen Hamilton en Fernando Alonso de strijd intern met elkaar aangingen bij McLaren, waardoor Ferrari-coureur Kimi Räikkönen profiteerde.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws