Coulthard vol lof over Verstappen: 'Pérez lijkt maar gewoontjes naast Verstappen' Opinie
Opinie

Coulthard vol lof over Verstappen: 'Pérez lijkt maar gewoontjes naast Verstappen'

Coulthard vol lof over Verstappen: 'Pérez lijkt maar gewoontjes naast Verstappen'

David Coulthard en Eddie Jordan hebben alleen maar lof voor Max Verstappen. Vooral de manier waarop Verstappen teamgenoot Sergio Pérez laat verbleken, laat zien hoe goed hij is, volgens de twee analisten. Verder gaan Coulthard en Jordan ook in op de prestaties van jonge coureurs Oscar Piastri en Liam Lawson.

Coulthard is van mening dat het de grootste onzin is dat Verstappen overgewaardeerd wordt, zegt de Schot in zijn Formula For Success-podcast. 'Als je ziet wat hij doet met die auto, vooral in vergelijking met Checo (Pérez, red.) die ook een getalenteerde en snelle coureur is. Hij (Pérez, red.) lijkt maar gewoontjes naast Verstappen, wanneer Verstappen echt op zijn best is.' De twee analisten blikken terug op de geschiedenis van Red Bull, en prijzen het Oostenrijkse team voor hoe ver het is gekomen. Coulthard en Jordan bespreken ook de stijgende lijn bij Oscar Piastri, en Coulthard feliciteert Jordan met dat hij al ver van te voren het succes van de jonge Australiër aan zag komen. Jordan geeft toe dat hij wel wat informatie van te voren had, via Ann Neal, de vrouw van Mark Webber, dat Piastri zo goed zou zijn.

Jordan: 'Lawson verdient een kans in de Formule 1'

Coulthard en Jordan blijven bij het onderwerp van jonge getalenteerde coureurs, en Jordan deelt zijn mening dat Lawson een stoeltje bij Red Bull verdient. Jordan vindt Lawsons prestaties, met als laatste een P11 tijdens de Grand Prix van Japan, des te indrukwekkender, omdat hij deze in een minder goede AlphaTauri-bolide weet neer te zetten. 'Lawson verdient een kans in Formule 1. Je kan het kampioenschap toch maar met één coureur winnen, en als je toch Checo (Pérez, red.) vervangt, zou ik hem vervangen door iemand die helemaal nieuw is en een mooie toekomst heeft. Lawson heeft die vaardigheid. Hij moet dit jaar of het jaar daarna eigenlijk wel bij Red Bull eindigen.' Coulthard is het eens met Jordan dat Lawson helemaal klaar is voor een voltijd stoeltje in de Formule 1.

Het is volgens Coulthard daarom des te interessanter dat AlphaTauri voor volgend jaar Daniel Ricciardo heeft vastgelegd. De Schotse oud-coureur vraagt aan Jordan of Ricciardo het nog in zich heeft om op zijn oude niveau te komen. 'Ik denk dat er altijd een kans is voor iemand om zich weer te herpakken', is de mening van Jordan daarop. 'Het probleem van Daniel (Ricciardo, red.) is dat hij echt een mensenmens is. Hij heeft de beste lach van de wereld, maar daarmee win je geen Grand Prix.' Hoewel Jordan van mening is dat Lawson het stoeltje bij AlphaTauri had verdiend, 'het is de kans om een nieuwe Vettel te krijgen', zou hij het zonde vinden als de Formule 1 persoonlijkheden zoals die van Ricciardo verliest.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws