Norris zit na afloop McLaren-contract in een goede positie: 'Hij zal voor veel teams heel interessant zijn' Formule 1
Formule 1

Norris zit na afloop McLaren-contract in een goede positie: 'Hij zal voor veel teams heel interessant zijn'

Norris zit na afloop McLaren-contract in een goede positie: 'Hij zal voor veel teams heel interessant zijn'

Ralf Schumacher, voormalig F1-coureur, ziet Lando Norris wel naar Red Bull vertrekken, als de Brit van mening is dat hij ook Max Verstappen kan verslaan. Verder vindt Schumacher het verbazend om te zien hoe gebroederlijk de jonge coureurs tegenwoordig met elkaar omgaan.

Norris staat nog tot eind 2025 onder contract bij McLaren, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft al eerder gezegd dat er veel belangstelling voor hem zal zijn wanneer het contract van de jonge Brit ten einde loopt. Ook Red Bull heeft belangstelling, zeker nu dat er geen duidelijkheid is over de toekomst van Pérez bij het Oostenrijkse team. 'Norris heeft een vast contract tot eind 2025. Daarna zal hij voor veel teams heel interessant zijn', zegt ook Schumacher, volgens PlanetF1. 'Lando Norris zal op een gegeven moment zeker op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, maar is het nu al het juiste moment?'

Schumacher beantwoordde die vraag ook, en zegt dat het waarschijnlijk van twee factoren afhangt of Norris naar Red Bull gaat. 'Het hangt een beetje van het geld af en misschien of hij gelooft dat hij de beste coureur ter wereld, op dit moment Max Verstappen, kan verslaan.' Verstappen is momenteel bezig aan een dominant seizoen, waarbij hij al dertien keer de winst wist op te eisen. Verwacht wordt dat de Nederlander tijdens de sprintrace van Qatar zijn derde wereldtitel kan winnen.

Schumacher: 'Het lijkt bijna of Norris en Sainz nog steeds teamgenoten zijn'

Schumacher blikte ook nog even terug op het bijzondere moment aan het einde van de race in Singapore, toen Carlos Sainz Norris in zijn DRS-zone hield, en waardoor de twee konden samenwerken tegen de aanval van Mercedes. Volgens de voormalig F1-coureur was zo'n samenwerking, en hoe de jonge coureurs zoals ook Verstappen en Norris ook met elkaar omgaan, ondenkbaar geweest in zijn tijd. 'Ik vind het moeilijk in te schatten, want als ik kijk naar hoe we toen met elkaar omgingen, in tegenstelling tot de coureurs van nu, is het een andere dynamiek,' aldus Schumacher. 'Je krijgt bijna de indruk dat Lando Norris en Carlos Sainz op zondag nog steeds teamgenoten zijn. Na de race (in Singapore, red.) was het ongelooflijk: Carlos Sainz was daar met zijn voormalige team (McLaren, red.) en praatte met ze. Het was interessant om te zien hoe close ze waren.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws