Viaplay en Formule 1 kondigen volgende stap in samenwerking aan Formule 1
Formule 1

Viaplay en Formule 1 kondigen volgende stap in samenwerking aan

Viaplay en Formule 1 kondigen volgende stap in samenwerking aan

Sinds 2022 beschikt Viaplay Group over de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland, en het Zweedse bedrijf heeft nu een verdere samenwerking aangekondigd met de Formula One Group. Abonnees krijgen volgend jaar ook toegang tot F1 TV Pro, waar er ook naar onboard-beelden gekeken kan worden en er keuze in het commentaar beschikbaar is.

In mei van 2021 werd bekendgemaakt dat de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland naar Viaplay zouden verhuizen vanaf 2022, als onderdeel van een driejarige deal. De timing bleek behoorlijk goed, want ruim een half jaar later pakte Max Verstappen zijn eerste wereldtitel, en ook in 2022 en 2023 pakte de Nederlander de ene na de andere overwinning. In 2024 kunnen Viaplay-abonnees Verstappen dus rechtstreeks via Viaplay aan het werk zien, of op F1TV. F1TV blijft ook als apart product beschikbaar in Nederland.

Verstappen is zelf een ambassadeur van Viaplay en is dus logischerwijs ook positief over Viaplay: 'Het is heel aangenaam om met Viaplay samen te werken, en ik ben heel trots op het materiaal dat we samen aan de fans aanbieden in Nederland en de rest van de wereld. Het is geweldig nieuws dat Viaplay en F1TV nu gaan samenwerken en het Nederlandse publiek tijdens de raceweekenden nog dichter bij de actie zal brengen.' Op Viaplay zijn onder andere elke documentaires van de tweevoudige wereldkampioen te vinden.

Uitzender vanaf 2025 nog onbekend

Viaplay verkeert in financieel zwaar weer, en mede daardoor is het nog niet bekend waar de Formule 1 vanaf 2025 te zien zal zijn in Nederland. Viaplay beschikt over de uitzendrechten tot en met 2024, en het bieden op de uitzendrechten vanaf 2025 is in september weer geopend, waarbij ook Ziggo Sport geïnteresseerd is. In de afgelopen jaren is er de nodige kritiek geweest op Viaplay, onder meer vanwege de matige beeldkwaliteit, de hoge abonnementsprijzen en het niet alom gewaardeerde commentaar.

Poll

Wie hoop jij dat de uitzendrechten vanaf 2025 binnenhaalt?

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws